Może komuś się przyda ta wiadomość, HP w netbookach 2133 wracających z serwisu instaluje bios F.07, którego nie ma na stronie HP jednak jeden z użytkowników, na zagranicznym forum zgrał ten bios i może go protestować każdy. Ja u siebie po instalacji zauważyłem, że lepiej jest sterowane taktowanie procesora (doszedł poziom 1,4GHz, wcześniej było tylko 800MHz, 1GHz, 1,2GHz i od razu 1,6GHz). Dodatkowo w momencie spadku obciążenia praktycznie od razu zmniejsza się prędkość obrotowa wiatraka. Nie wypowiem się co do temperatur, bo nie znalazłem żadnego programu, który by pokazywał temperaturę na CPU VIA, a dodatkowo mam zmodyfikowany układ chłodzenia, co sprawiło duży spadek temperatur w pracy tego netbooka. Wymieniłem pastę termoprzewodzącą, oraz zdemontowałem plastikowe kratki wewnętrzne które tylko dławiły przepływ powietrza i powodowały poza wzrostem temperatur większy szum wiatraka.
Link do nowego biosa i opisu jak go wgrać (nie odpowiadam za szkody instalujesz na własną odpowiedzialność) - http://www.hpminiguide.com/forum/hp-2133-m....html#post19145