Navigation

Forum NHL.pl

• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Unread
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

Zakup smartfona, part 2.

Smartfony i telefony
    4
    6
    1370
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      sonicq last edited by

Witam,
      potrzebuję podejść do tematu raz jeszcze - poprzednio nie wyszło.

Wymagania:

• Preferowany nowy, lub przynajmniej 1,5roku gwarancji.
      • 5/5,2" (preferowane wąskie ramki w stylu LG G2, dobra jakość wyświetlacza, bez pogoni za super wysokimi rozdzielczościami)
      • pojemna bateria (ok 30h działania przy 2h SOT i 1,5h rozmów)
      • płynność i szybkość działania (głównie w otwieraniu maili, plików pdf, szybkim sprawdzeniu czegoś w necie, "lekka nakładka")
      • dobry zasięg
      • wytrzymałość i jakość montażu (telefon ma przetrzymać 2 lata conajmniej bez rozpadania się)
      • dobra jakość rozmów (aby być dobrze słyszanym i dobrze słyszeć)
        -Wbudowana pamięć min. 10GB dla użytkownika (lub 5/6GB + slat kart micro SD - tu obsługa klasy 10 mile widziana)
      • pamięć RAM 1,5GB (chyba, że będzie niemal goły android to może 1GB wystarczy - jak myślicie?).

Gier raczej nie będzie - ewentualnie Angry Birds lub Devil Maker.
      Nie będzie modowania, wgrywania Custom Rom'ów.

Podsumowując, szybki w codziennym działaniu, niemęczący oczu, nie nadszarpujący nerwów i bez gier 😉

Budżet do 500zł.

Co możecie poradzić w przy takich wymaganiach?
      Przyglądałem się Moto G3 (tylko tu raczej 1GB RAM), LG K10, Galaxy J5. Widziałem także MyPhone Infinity IIs za 499. - warte to coś wogóle?
      Widziałem parę razy na forum android, ale się zastanawiam czy nie są to typowi "zachwalacze".
      Liczę na Waszą pomoc, na w/w forum mnie olali XD

P.S. W poprzednim temacie dodałem posta, proszę administrację o usunięcie 😉

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        shly last edited by

dwój znajomych ma MyPhone Infinity IIs i też sobie chwalą jak za taką kasę to super działa i też dobrze wygląda.

• S
          sonicq last edited by

Nic im tym nie trzeszczy, nie ugina się?
          Jak z jakością rozmów i GPS?

• W
            wik_p last edited by

ja też mam myphone'a, tylko starszą wersje, Infinity 2 LTE, jest na prawdę spoko jak za te pieniądze 🙂

• R
              rs8 last edited by

Jeżeli używki wchodzą w grę to dokładasz 100 i szukaj lg g3 lub g2

• S
                sonicq last edited by

Budżetu już nie naciągnę. G2 fajny model, ale już ma swoje lata i może być trup i mieć przebarwienia (jak w modelu brejdaka). G3 się interesowałem, sporo komentarzy jest bardziej przychylnych wersji z 3GB niż 2GB.
                Jak na razie na placy boju mam P8Lite i K10. W odwodzie Moto G3.

• 1 / 1
                • First post
                  Last post