Zakup smartfona, part 2.
-
Witam,
potrzebuję podejść do tematu raz jeszcze - poprzednio nie wyszło.Wymagania:
- Preferowany nowy, lub przynajmniej 1,5roku gwarancji.
- 5/5,2" (preferowane wąskie ramki w stylu LG G2, dobra jakość wyświetlacza, bez pogoni za super wysokimi rozdzielczościami)
- pojemna bateria (ok 30h działania przy 2h SOT i 1,5h rozmów)
- płynność i szybkość działania (głównie w otwieraniu maili, plików pdf, szybkim sprawdzeniu czegoś w necie, "lekka nakładka")
- dobry zasięg
- wytrzymałość i jakość montażu (telefon ma przetrzymać 2 lata conajmniej bez rozpadania się)
- dobra jakość rozmów (aby być dobrze słyszanym i dobrze słyszeć)
-Wbudowana pamięć min. 10GB dla użytkownika (lub 5/6GB + slat kart micro SD - tu obsługa klasy 10 mile widziana) - pamięć RAM 1,5GB (chyba, że będzie niemal goły android to może 1GB wystarczy - jak myślicie?).
Gier raczej nie będzie - ewentualnie Angry Birds lub Devil Maker.
Nie będzie modowania, wgrywania Custom Rom'ów.Podsumowując, szybki w codziennym działaniu, niemęczący oczu, nie nadszarpujący nerwów i bez gier
Budżet do 500zł.
Co możecie poradzić w przy takich wymaganiach?
Przyglądałem się Moto G3 (tylko tu raczej 1GB RAM), LG K10, Galaxy J5. Widziałem także MyPhone Infinity IIs za 499. - warte to coś wogóle?
Widziałem parę razy na forum android, ale się zastanawiam czy nie są to typowi "zachwalacze".
Liczę na Waszą pomoc, na w/w forum mnie olali XDP.S. W poprzednim temacie dodałem posta, proszę administrację o usunięcie
-
dwój znajomych ma MyPhone Infinity IIs i też sobie chwalą jak za taką kasę to super działa i też dobrze wygląda.
-
Nic im tym nie trzeszczy, nie ugina się?
Jak z jakością rozmów i GPS? -
ja też mam myphone'a, tylko starszą wersje, Infinity 2 LTE, jest na prawdę spoko jak za te pieniądze
-
Jeżeli używki wchodzą w grę to dokładasz 100 i szukaj lg g3 lub g2
-
Budżetu już nie naciągnę. G2 fajny model, ale już ma swoje lata i może być trup i mieć przebarwienia (jak w modelu brejdaka). G3 się interesowałem, sporo komentarzy jest bardziej przychylnych wersji z 3GB niż 2GB.
Jak na razie na placy boju mam P8Lite i K10. W odwodzie Moto G3.