Laptop DELL 5559 czy MSI GL62
-
Witam
Po czterech latach od ostatniego wątku z tym samym zapytaniem. Elitebook HP dv7 dw6140 - się wewnątrz stopił rok po gwarancji. Czyszczony regularnie, zadbany dlatego juz nigdy HP.
Stąd moje kolejne pytanie... coś niezawodnego do 3000 PLN.
Osobiście rozważam:
MSI GL62 i5-6300HQ 8GB RAM HDD 1TB GTX950M FHDDELL Inspiron 5559 i7-6500U 8GB RAM HDD 1TB
Proszę o ewentualne za i przeciw i o szybką poradę gdyż mam czas do jutra - tj.24.06.16 do 12 godziny
Komputer ma być trwały a nie wiem jak jest z nimi bo jest milion przeciw i za w każdej z firm - może wy coś z własnych doświadczeń pomożecie. Czasem chciałbym pograć ale na low details tez może być. Dell średnie parametry bez możliwośc rozbudowy a MSI podobno gorzej jakościowo za to z dobrym wyposazeniem i co tu wybrać.
Dzięki z góry.
-
Na plus MSI masz ekran, procesor i kartę graficzną, serwis teoretycznie lepszy u Della, ale MSI jak na d2d wypada bardzo dobrze.
Żaden z nich nie będzie w 100% niezawodny bo zawsze możesz trafić na gorszą sztukę - kwestia szczęścia, nawet Alienwary się psują i cena sprzętu nie jest tu wyznacznikiem.
ps. dv7 to chyba pawulon a nie elitebook:P
-
lenovo y700, super specyfikacja , bardzo dobre chlodzenie, napewno się nie stopi. Sam mam i mogę polecić, msi to lipa ,sprzedałem po miesiącu....chociaż miałem model ge, a nie gl.
W tym dellu co podałeś jest procek i7 ulv czyli gorsza wydajność niż i5 6300hq. -
Dzięki za odpowiedzi Panom powyżej. Rzeczywiście lenovo polecasz? Najwięcej złych opinii odczytalem właśnie o tej marce. Ktoś coś jeszcze?
-
zły to jest ponoć serwis, nie miałem okazji korzystać, mam już 2 laptopa tej firmy i jest super, msi to byłem zszkokowany bo dałem za niego 5000zł , grzał się jak cholera, bateria tzrymała 2hm i przy większym obciążeniu ubywała bateria, co msi tłumaczałyło jako normalny stan rzeczy bo to jakiś boost wydajności... a prawda taka ,że za słaby zasilacz dali
-
Serwis nie jest zły, my się nimi zajmujemy również
Poza tym Y700 to naprawdę fajne maszynki, z dobrymi głośnikami, bebechami i, co też jest ważne, ceną.
W razie czego pisz do nas na PW, pomyślimy nad fajną ofertą.