MSI GP60 2QE(Leopard)-1012XPL
-
Co myślicie ogólnie o tym modelu, ktoś go ma i czy ogólnie opłacałoby się w niego zainwestować? W jednym sklepie jest akurat promocja na 2700zł parametry akurat mi przypadają do gustu, bo zawsze to można sobie pograć w jakiś nowy tytuł raz na jakiś czas nawet na minimalnych detalach ale ogólnie ma służyć do roboty, głównie programowanie i wbijanie danych, często oglądanie filmów, jak się zdarzy to photoshop i obróbka filmów, no i surfing po necie. Kupiłem już 2 laptopy za które zażądałem zwrotu pieniędzy bo miały jakieś naprawdę wnerwiające wady których nie chciałem mieć już na samym początku jak trzeszczenie dźwięku z powodu gównianych sterowników czy też miganie ekranu w danym momencie. U mnie standarderm minimalnym w parametrach to musi być FHD Matowy 15'6(17'3 za duże jednak niestety), dedyk na poziomie gt940m, procek no minimum właśnie to ten i5-4210h. Pytanie najważniejsze czy ten msi nie będzie miał żadnych wady po kilku dniach w stylu, miganie ekranu, trzeszczący dźwięk. Trzeba mi coś co posłuży na długi czas bo obecnie mam ASUS K53SV-SX986 i niestety już pada po 5 latach, bateria już prawie wyczerpana, gniazdo zasilania już samo się potrafi na jakiś czas rozłączyć, przy zbyt długim obciążeniu sam się wyłączy, grzeje się, gniazdo od słuchawek nie zawsze łączy, dysk na skraju wyczerpania(albo przydałby mu się LLF). Programować nie mogę czy też wbijać danych do excela bo na 4 odpalonych zakładkach z arkuszów google potrafi się grzać jak jasna cholera oraz wyłączy się sam.
-
Za 2700 to słaby interes. Nie lepiej Lenovo 700-15 (matryca IPS, wydajny procesor, lepsza karta grafiki)?
-
Już miałem wersje 17 calową którą oddałem i raczej odpada, więc żadnego lenovo. Nie chcę żadnych problemów mieć na przyszłość. Poza tym ta matowa wersja ips jest schowana za szkłem i nie wiem po jakiego grzyba tak zrobili.
-
Ja też Ci radze lenovo, miałem droższą wersje tego msi i totalna porażka sprzedałem po miesiącu, mam lenovo już kilka msc i jest super
-
Jeśli da radę za 2700 albo max 3000 więcej nie bo już mi jedna firma ucięła 500 zł gdy dawałem na zwrot kasy bo wykryli ślady użytkowania. Mam zrazę do firmy skoro trafia mi się nieużywany ale wadliwy produkt.
-
Powiem tak, mi skylake nie jest potrzebny czy taka karta jak gtx960m też mi nie jest potrzebna. Wiem że one mocno wydajne ale co mi po tym skoro reszta podzespołów do kitu działa jak np. matryca potrafi migać czy gdzieś sterowniki źle działaj. Co to woglóle za laptop skoro potrafi na samym początku się zepsuć, głupia reklama na lenovo pisze że niby twarde testy robią ale jeśli ja mam jakąś wadę to znaczy że nie zrobili dla niego testów. U mnie testy są na żywca które powinny zawsze tak wyglądać, czyli sprawdzenie jak działa system na 3-5 dniach bez przerwy(żadnych migawek itp.), druga sprawa żadnych wad od strony sterowników też po kilku dniach testów, różnica przy grach między wbudowanym a dedykowaną kartą(głównie chodzi o brak bugów ze strony dedykowanej która mimo wszystko jest mocniejsza od zintegrowanej i powinna taka być). Wspominałem już że miałem lenovo y700-17, ta większa wersja i niestety z powodu głupich błędów chcę zwrotu kasy bo laptop nowy i nie używany ma być pozbawiony takich dolegliwości a nie na siłę przymocowany, zrozumiałbym po 3-6 miesiącach jakąś dolegliwość przy mocnym ciśnieniu laptopa od strony procesora i karty graficznej ale nie od samego kupna. W UK mają lepiej z prawem 3 miechy czasu na zwrot kasy bo przy takim czasie to można sprawdzić wszystko na spokojnie a u nas to trzeba się śpieszyć i czasem ryzykować utratę kasy kilku złotych od wartości danego laptopa bo uważam że 15% straty to jest dużo za ślady użytkownika skoro jedynie co było widać to odciski palców, które łatwo się wyciera.
-
Poza tym ta matowa wersja ips jest schowana za szkłem i nie wiem po jakiego grzyba tak zrobili.
Mylisz IdeaPada 700 (o którego mi chodziło) z Y700, ale to wina Lenovo, które nadało dwóm różnym seriom podobne oznaczenie.
-
a jakie dolegliwości miał ten twój y700? ,bo naprawdę msi nie będzie lepszy ,a wręcz gorszy.
Do tego piszesz ,że chcesz coś co posłuży dłużej obecnie wszystkie multimedialne laptopy trzymają 2-3 lata i padają. -
@shly, Miganie ekranu miał. Dla mnie dolegliwoś to może sobie po roku być a nie cholera na samym początku.
@Tomasz Cyba, to to wiem że są różne wersje.
Prawdopodobnie zdecyduje się na jakiegoś asusa, mój staruszek w miarę długo potrzymał jak dla mnie i działało to co miało działać. Druga sprawa musiałbym kupić to iwyłącznie w moim mieście za max 3000.
-
no więc , ja też miałem bad pixela i wymiana na nową sztukę i po sprawie :), nie kupisz nic sensowego w tej kwocie
-
w Chełmie na pewno nie dostanę tego lapka za 3000 zł, przez neta nie chcę zamawiać bo mam dość wysyłkami się bawić.