Lenovo Yoga 700 - Jakieś alternatywy?
-
W ciągu najbliższych 2 miesięcy planuję kupić 14-calowgo Lenovo Yoga 700 w konfiguracji i5 6200U, 8GB ram, 240GB SSD, GT 940M za 3299zł. Jest według mnie piękny, pomimo relatywnie niskiej ceny.
Możecie polecić coś ciekawszego lub jakieś alternatywy w tej cenie, o mniej więcej tych wymiarach, wadze i podzespołach? Również z chęcią poczytam Wasze opinie na temat yogii 700.
-
Jak dopłacisz 500 zł to masz asus ux303ub. Więcej alternatyw raczej nie ma.
-
Lenovo 900 ?
wg mnie 256GB w 700tce to za mało -
Nie każdy kolekcjonuje na komputerze filmy czy dziesiątki gier ze steama. Od 2 lat na PC mam 128GB SSD, 1TB HDD i spokojnie zmieściłbym się ze swoimi plikami na tym SSD, a zostałoby mi jeszcze z 30-40GB
-
Sam napisałeś że masz 1TB HDD
poza tm to nie tylko kwestia miejsca na pliki które są na stałe na kompie, szereg programów trzyma różne pliki na dysku w czasie wykonywania operacji i po je kasuje.
W dodatku gdyby ramu zabrakło do czegoś to komp skorzysta z dysku do wykonania operacji albo wywali błąd że mu brakuje pamięci.P.S. Lada dzień wyjdzie 710 - imo ma to czego 700tce brakuje tj. większy dysk i słabą ale dedykowaną grafikę (bo jak masz integrę to RAM dzielisz między cpu i gpu, więc de facto masz mniej ramu niż Ci się wydaje bo cześć jest uzywana przez gpu)
Generlanie fajny lapek i o 710 sam myślę, ale biorę tez pod uwagę inne firmy.do wyboru dodałbym jeszcze acer travelmate p648 - fajny komp
-
@Mhelkir Ta wersja, którą chcę kupić, ma dedykowaną grafikę GT 940M.
Jeżeli w czasie zakupu, 710 będzie tak szeroko dostępny jak obecnie 700 i będzie miał coś ciekawszego poza opcjonalnie większymi bebechami, to pewnie się na niego zdecyduję. Na przykład w 700 te zawiasy wyglądają mało solidnie i to jest chociażby powód, dla którego wybrałbym 900, jednak budżet ogranicza, niestety. Na zdjęciach 710 widać, że ma on troszkę szersze te zawiasy, niż 700, więc pewnie są solidniejsze.Ten acer travelmate p648 ładnie wygląda, ale niestety dostępność zerowa
-
p648 tak samo jak 710 mają byćc na dniach.
Co do 700 - bawiłem się w Saturnie, i imo za gruba jest. 710 ma być cieńszy.
W dodatku dla mnie ta opcja wywinięcia ekranu sprawdza się tylko jak go złożysz w kanapkę tj do końca, inaczej zawiasy sprężynują i każdy dotyk to lekkie ugięcie ekranu i lekki odskok na poprzednie położenie - dla mnie to masakra i bardzo mi się to nie podoba. Generalnie z planów nabycia Yogi się już wyleczyłem.Idź do sklepu i się pobaw egzemplarzem
-
Dzięki. Będę się musiał wybrać, bo faktycznie pomacanie to najlepsza opcja. Jak się nie zdecyduje, to będzie trzeba poczekać na tę 710, bo inne ultrabooki w tym budżecie, o tej wadze i baterii, nie mają dedykowanej karty i to mnie boli, bo czasami ten zapas mocy z pewnością się przyda.