Classic style RPG
-
Graliście w stare RPGi systemu D&D?
Baldur's Gate, Icewind Dale, Torment...
Znacie jakieś fajne tytuły w tym stylu, które odpali się na Win10?
-
Sword Coast Legends
-
Podobno Pillars of Eternity to BG w nowym wydaniu. Mam już kupione na GOGu ale nie zdążyłem jeszcze zagrać, więc bazuję tylko na opiniach.
-
O, dzięki, gameplaye na youtube fajne dla obu tytułów. Trzeba będzie sprawdzić.
-
Pillars jest jak najbardziej spoko, zwłaszcza po ostatnim patchu. Warto kupić od razu z dodatkami.
-
Pillars jest jak najbardziej spoko, zwłaszcza po ostatnim patchu. Warto kupić od razu z dodatkami.
Czyli grubo ponad 300zl... W innym wątku na tym forum była już mowa o tym jak ceny gier na PC dogoniły te na konsole...
-
Czyli grubo ponad 300zl... W innym wątku na tym forum była już mowa o tym jak ceny gier na PC dogoniły te na konsole...
Na allegro klucze steam zarówno do gry jak i do dodatków są za ok 70zł więc nie wiem skąd wziąłeś 300zł...
A samą grę jak najbardziej polecam, miło mi się grało
-
QUOTE(mrowa52 @ 26-06-2016, 15:35) <{POST_SNAPBACK}>
Na GOG podstawowa wersja ok. 200pln a dodatki 80, 40, 30 pln... -
Na kinguinie kupiłem w jakiejś promocji podstawkę za dwadzieścia parę złotych i season pass za 30 z groszami - na goga.
-
Z tych niewymienionych dorzucę jeszcze Wasteland 2 (o ile lubisz klimaty postapo :)).
-
Graliście w stare RPGi systemu D&D?
Baldur's Gate, Icewind Dale, Torment...
Znacie jakieś fajne tytuły w tym stylu, które odpali się na Win10?
Baldury, IWD i Torment nie są zbyt stare, myślałem, że chodzi o dungeon crawlery z lat 80tych
Nie używałem Win 10, ale z nowych cRPGów polecę ci Age of Decadence oraz Divinity: Original Sin. Ponadto koniecznie zagraj, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, w Prelude to Darkness (najlepiej wersję 1.7), chociaż nie jest to nowa gra, dość niewiele osób ją zna, co dziwne biorąc pod uwagę jak jest dobra
Wszystkie trzy wymienione cRPGi mają system walki w trybie turowym.
-
Jeszcze Świątynia Pierwotnego Zła (Temple of Elemental Evil) całkiem fajnie się grało
Arcanum - jeśli lubisz połączenie magii i technologii
Neverwinter Nights 1 i 2 - choć już 3D ale można odpalić widok z góry i są moim zdaniem średnie (tak 7/10 choć granie po raz pierwszy daje sporo frajdy) -
Pillarsy (podstawka i oba dodatki) za niecałe 100zł łącznie:
https://cdp.pl/pillars-of-eternity-expansion-pass-pc.html
https://cdp.pl/pillars-of-eternity-hero-edition.html