Laptop do 3200
-
Moi drodzy szukam laptopa z:
- 8GB RAM
- dyskiem SSD
- ceną do 3300zł
- systemem
- matową matrycą 15,5 FULL HD
- musi być nowy(!), gotowy bez żadnego dokładania SSD za HDD
Coś w czym można okazjonalnie podłubać w obróbce zdjęć. Nic wielkiego się oczywiście nie spodziewam bo Retina i Dream Color są nieosiągalne w tym pułapie. Do Was prośba o nakierowanie na jakiś. Idę na kompromisy, cudów się nie spodziewam bo już za długo szukam. Poszedłbym w Lenovo z70-80 ale trochę naczytałem się o jakości wykonania i serwisie tej firmy. Mam na oku:
ASUS R752LK
Acer F5-571G
ASUS A501LX
Acer E5-773G
Acer F5-572G
ASUS A501LX
ASUS ZenBook UX305CA
Acer F5-572G
Acer V3-371 -
E5-773G ma 17" a ZenBook i V3-371 mają 13".
Lenovo IdeaPad 700-15 lub Asus N551JX. -
Tylko, że ja się obawiam Lenovo. Nie mają super opinii w konsumenckich laptopach między innymi ze względu na serwis
-
Akurat nie martwiłbym się o serwis Lenovo
Jasne, że w każdym się zdarzają jakieś pojedyncze przypadki, ale ogólnie to, z tego, co wiem, to nie ma z nimi problemów.
-
Akurat nie martwiłbym się o serwis Lenovo
Jasne, że w każdym się zdarzają jakieś pojedyncze przypadki, ale ogólnie to, z tego, co wiem, to nie ma z nimi problemów.
To nie są pojedyncze przykłady. Ja tych opinii w necie już widziałem sporo.
http://www.wykop.pl/link/2346048/serwis-la...-wedlug-lenovo/
[http://www.wykop.pl/link/3077469/* zablokowano -len...iesiecy-pomocy/](http://www.wykop.pl/link/3077469/ zablokowano *-lenovo-laptop-niesprawny-od-5-miesiecy-pomocy/) -
Tylko, że ja się obawiam Lenovo.
No, to kup Asusa, którego podałem wyżej. Np. tę wersję:
http://www.delkom.pl/p/21418-laptop-asus-n...gtx950-w81.html -
Chciałem tego Asusa, niestety już niedostępny w tej cenie. Miałem na oku za 3300 z 240 SSD ale też poszedł do góry (chyba kara za zwlekanie). Ogólnie to już ciężko znaleźć tego Asusa w dobrej cenie z SSD. Może ma ktoś jakiś namiar to proszę o pomoc ewentualnie alternatywę dla niego (nie Lenovo i może mieć kartę graficzną tylko zintegrowaną).
? Asus A501LX i5-5200U 8GB RAM 240GB SSD GTX950M FHD Win8 3199 zł
? Acer E5-574 Mat 15,6 Full HD i5-6200U 12GB RAM 500GB SSD Win7 3049 zł
? Acer F5-572G i5-6200U 8GB RAM 240 GB SSD GF940M FHD Win10 3069 zł
? Fujitsu A555 FHD i5-5200U 8GB RAM 240GB SSD R7 M260 Win7 2699 zł -
Ja mam podobne wymagania, tylko jeszcze napęd bym chciała. Szukam i szukam. Podłączę się do tematu - może razem szybciej coś znajdziemy:-) Proszę o wyrozumiałość.
Jestem ciekawa, co powiedzą fachowcy - czy zaproponowane wyżej modele mają oryginalny dysk SSD czy przekładany. Stawiam na to, że chyba przekładany.Acer całkiem ładnie wygląda - ktoś miał do czynienia z serwisem tej marki? Można im zaufać?
-
Z ww. tylko Fujitsu ma nieprzeciętną matrycę.
Dobrą matrycę (PLS lub IPS) prawie na pewno ma Asus Pro PU551JA (w konfiguratorze trzeba dodać dysk SSD 256GB za 290 zł). Do tego ma on procesor o wysokim TDP (czyli wydajny, nie niskonapięciowy) oraz 3-letnią gwarancję on-site NBD (z serwisem u klienta). Moim zdaniem to najlepsza opcja.
-
Bardzo ciekawa opcja i posiada dobrą gwarancję. Zapytałem ich jaką dokładnie ma matrycę. A jeszcze ten mi chodzi po głowie
asus-a501lx i7-5500u-8gb-ram-240gb-ssd-gtx950m-win8.1 FHD 3399zł
Czy wydajnościowo byłby już bardziej porównywalny? Tylko nie wiem jaka matryca, o to też zapytałem iksmenów
-
Petrelli - podziel się odpowiedziami, jakie dostaniesz od sprzedawców.
Ja byłam zainteresowana ASUS-em PU551, ale sklep sam wymienia HDD na SSD i nie udzielił mi informacji o tym, jak wtedy realizowana jest gwarancja on-site. Miał do mnie przesłać maila, gdy już się dowie (sic!),ale nie przesłał. Zrezygnowałam z zakupu, choć oferta była kusząca, cena też dobra.
-
Asus A501LX - tak jak K501LX - ma matrycę FHD typu TN. Raczej słabą.
-
Ja byłam zainteresowana ASUS-em PU551, ale sklep sam wymienia HDD na SSD i nie udzielił mi informacji o tym, jak wtedy realizowana jest gwarancja on-site. Miał do mnie przesłać maila, gdy już się dowie (sic!),ale nie przesłał. Zrezygnowałam z zakupu, choć oferta była kusząca, cena też dobra.
Z ich strony cytat "Rozbudowa sprzętu w kuzniewski.pl pozwala na zachowanie wszystkich uprawnień gwarancyjnych"
Asus A501LX jak mi odpowiedzieli iksmeni ma faktycznie TN-ke.
-
Dobrą matrycę (PLS lub IPS) prawie na pewno ma Asus Pro PU551JA
Okazuje się, że nie
Odpowiedź od kuzniewski.pl:
"Panie, interesujący Pana model notebooka (PU551) posiada matrycę TN.
Niestety jakiego producenta dana sztuka posiada matrycę, nie jestem w stanie sprawdzić, dopóki nie będę miał fizycznie sprzętu przygotowywanego dla klienta."I kup Pan tu laptopa...
-
a ja niedawno kupiłem asusa a550jx-dm096h z matrycą fhd. Do wad bym zaliczył wlutowany ram i rozszerzenie do 12gb, ten plastik na klawiaturze uginający się(nie rozwali się jeśli się nie będzie w niego pięściami walić), dysk hdd (jeszcze można przeżyć z nim), i matryca ale po korekcie teraz bardziej wyraziste te kolory są, jasność -30, kontrast +52, gamma 1.0, odcień 0, nasycenie 32. Miałem lenovo y700-17 niestety dopatrzyłem się migania ekranu więc zamiast serwisu wolałem zwrot kasy, następnie miałem dreammachines g960-17 i też zażądałem zwrotu kasy tylko debile zwrócili mi 85% pełnej kwoty za ślady użytkowania(następnym razem czytam dokładnie regulamin), ale powiem że nie polecam tej firmy, po zainstalowaniu windowsa na czysto, sterowników, i ew. oprogramowania tj, sound blaster, to często nie chciał się włączyć wyświetlacz, problemy były podczas korzystania z dedykowanej karty graficznej, dźwięk trzeszczał i często nie stabilnie działał, a instalowane były od producenta. Teraz mam asusa i spełnia moje oczekiwania bo wszystko działa jak trzeba. Miałem wcześniej asusa 5 lat k53sv-sx986 i mimo wszystko polecam firmę bo przynajmniej wiem że jeśli normalnie się z niego korzysta do pracy, czasem gry itp. to będzie działać jak trzeba i potrzyma długo.
-
Okazuje się, że nie
Odpowiedź od kuzniewski.pl:
"Panie, interesujący Pana model notebooka (PU551) posiada matrycę TN.
Niestety jakiego producenta dana sztuka posiada matrycę, nie jestem w stanie sprawdzić, dopóki nie będę miał fizycznie sprzętu przygotowywanego dla klienta."I kup Pan tu laptopa...
Tak zazwyczaj jest, mało który producent podaje w data sheet model zastosowanej matrycy, trzeba samemu sprawdzić
-
http://www.kuzniewski.pl/p31672,toshiba-sa...ka-w-cenie.html
Ma ktoś jakieś zdanie o tym laptopie? Podobno matryca to IPS ale jakiej jakości to pojęcia nie mam. Nie znalazłem nic na ten temat
-
Trwają właśnie testy podobnego modelu Z50-C. Możesz zapytać Marcina (robiącego testy) o jakość matrycy IPS i zdanie na tego modelu tutaj lub przez PW.