[S] Asus VivoBook s551ln (Uszkodzony)
-
Witam.
Mam do sprzedania Asusa VivoBook s551ln jak w temacie.
Sprzęt jest uszkodzony i należy do znajomego.
Dostałem go do sprawdzenia, początkowe objawy były takie, że po wyłączeniu laptopa zamykał się system i gasła matryca ale laptop dalej pracował (wiatrak kręcił, świeciły kontrolki od dysku i procesora).
Trzeba było go wyłączać przytrzymując dłużej włącznik lub odłączając zasilanie.
Kolejny etap nastąpił po kilku tygodniach, po prostu przestał się włączać. Serwis wstępnie jako usterkę stwierdził uszkodzenie w sektorze zasilania na płycie głównej.
Konkretniej stwierdzili prawdopodobne uszkodzenie "przetwornicy zasilania" ale nie byli w stanie wycenić naprawy
Stan sprzętu jest bardzo dobry, jest zadbany i nie ma rys. Był używany tylko w domu, tylko na biurku.Może byłby nim ktoś zainteresowany? Kwestia ceny jest otwarta, nie ma konkretnej od właściciela.
Najprawdopodobniej będzie sprzedawany bez ramu (4GB wbudowane są w płytę główną) i dysku - właściciel chce je do nowego laptopa.Specyfikacja:
Processor
IntelCore
i5-4200U 1.7GHz
Turbo boost up to 2.7GHz
3M CacheMemory
8GB DDR3 RAM
4GB onboard + 4GB (sprzedawany bez kości 4gb, zostaje 4gb wbudowane w płytę główną)Optical Drive
DVDRW - 8.9"mm 8X Super Multi with Double LayerDisplay
15.6" LED Back-lit, 16:9, Glare Touchscreen
Slim 200nits
Resolution: HD 1366 x 768Graphics
NVIDIA GeForce 840 (N15S-GT) DDR3 2GBAudio
Built-in speaker
Built-in microphone
Built-in array microphone
Sonic MasterInput Devices
Chiclet Keyboard
Touchscreen
ASUS 348mm keyboard with 19mm full size key pitch, integrated Numeric keypad
NetworkingWireless: 802.11agn
Bluetooth 4.0 (Dual band)-WIDI
LAN: 10/100/1000 MbpsPower Supply
48WHrs, 3S1P, 3-cell Li-ion Prismatic Battery pack
65W AC Adapter
Output : 19V DC, 3.42A, 65W
Input : 100~240V AC, 50/60Hz universalDimensions
Width 38 cm
Depth 25.8 cm
Height 2.10 to 2.25 cm
Weight 2.14 kgInterfaces
1x USB 2.0
2x USB 3.0
1x Headphone-out & Audio-in Combo Jack
1x RJ45 LAN Jack for LAN insert
1x HDMIHD web camera
-
brak zainteresowanych? może coś na części?
-
a co na czesci tutaj chcesz ? jak to wszystko jedna klejonka
-
matryca, ramka, klapa, palmrest, zawiasy, płyta główna(na części) czy jakieś taśmy.
Cokolwiek -
Kupiłem ostatnio taki za 60 i tylko dla matrycy,w tych nowych cudach naprawde nie ma co odzyskać na handel tylko dla osobistej korzysci warto coś uszkodzonego kupić,w moim potrafiło oderwać pady pod procesorem i to tylko dlatego że konstrukcja nowych laptopów temu sprzyja zwłaszcza tych plastikowych i cienkich.
Podaj cene za całość to może ktoś wezmie ale nie licz na cuda, no i foto jakieś daj to na obudowe ktoś się znajdzie,serwisy tego nie naprawiają bo nie mają cześci albo jest to nieopłacalne, bajki o zasilaniu nie skomentuje, co to za serwis co nie umie zasilania zrobić
-
Allegro i licytacja od złotówki - to najlepsze rozwiązanie
-
Też mysle ze allegro i wtedy coś dostanie,
-
właśnie jaka cena? z doświadczenia wiem, że to raczej nie jest wina przetwornicy
-
Co do ceny, zapraszam na PW. Jeśli się nie sprzeda tutaj to sie wystawi na allegro
Myślałem, że ktos z forum jest w stanie naprawić sprzęt dlatego poszedł najpierw tutaj
-
To dział kupię/sprzedam więc było by miło wiedzieć ile cenisz sprzęt,pozatym koledzy by skomentowali.
Ja dałem 60 za taki model ale praktycznie tylko matryca była cała,reszta w kawałkach nic do uratowania
-
Sprzęt należy do znajomego, ale było juz kilka propozycji - wyklarowała się cena 600zł z dyskiem 1tb 100% sprawnym i z wysyłką lub 500zł bez dysku również z wysyłką.