[K] R9 380/380X tylko 4GB - karta do stacjonarki
-
Cześć,
Ma ktoś może na sprzedaż Radeona 380/380X/390/390X na sprzedaż? Jeśli tak to dajcie znać. Może się dogadamy -
wymieniasz gtx-sa 960 na radzia 380/x ? why?
-
Za zimno mu:)
-
Głupota i hype zadziałały. Sprzedałem 960tkę z myślę że kupię rx 480, ale się okazało że jest z nimi sporo problemów. Pomysł na GTX 1070 i gogle VR odkładam na kiedy indziej (może lepiej kupić nowe PS4 + gogle ??) Więc coś trzeba do kompa wstawić. Ale mam wielki problem z wyborem:
1. GTX 1070 2400zł - mógłbym kupić, ale jeśli rezygnuję z gogli VR to nie wykorzystam wydajności więc wyrzucanie kasy w błoto
2. GTX980Ti - cena jak gtx 1070 więc wybór byłby jasny ale patrz punkt wyżej + NVIDIA pewnie zaraz utnie wydajność serii 900 tak jak to podobno zrobiła z seriią 700 po premierze 900.
3. RX 480 - trzeba czekać na niereferenty, ale tak czy inaczej wydajność niższa niż 390/390X i podobno mogą uszkadzać płyty główne (coś tam z limitem czerpania energii z PCIE) - nie znam się ale póki się nie wyjaśni to nie kupię
4. GTX 970 - nie, bo Nvidia zaraz urwie z wydajności + 3,5GB pamięci
5. Powrót do GTX 960 nie wchodzi w grę bo to by oznaczało, że bez sensu sprzedałem swoją (to prawda ale wolę żyć w kłamstwie w tym przypadku :P) No i nvidia zaraz urwie z wydajności
6. R9 380/380X - cóż wydajność wystarczająca + w DX12 wyższa niź 960tka. Nówka jest nieopłacalna, ale jakaś używka...
7. czekać i póki co walczyć na Intel HD 4600 (znów muszę go podkręcić i OCnąć pamięci do 2400MHz..)No chyba, że ktoś ma inny genialny pomysł. Póki co daję radę na integrze
-
4. GTX 970 - nie, bo Nvidia zaraz urwie z wydajności + 3,5GB pamięci
Co to znaczy? Chodzi Ci o sterowniki? Pascal to podobna architektura do Maxwella więc nie powinno być takich numerów jak z Keplerami.
Teraz jest dobry moment na kupno GTX970. Ludziki wyprzedają je za 900-950zł, kiedy GTX960 4GB są za 700-800zł. Obłęd.
-
QUOTENo chyba, że ktoś ma inny genialny pomysł.
Może książki zacznij czytać -
@nowiutki
Dokładnie to znaczy. Nie powinno być jak z Keplerami, ale cholera wie jak będzie. Trochę się boję ładować w "nienajnowszą" wersję kart NVIDII. Zawsze jak miałem Nvidię to wymieniałem jak tylko się pojawiały niereferenty średniego segmentu. Tym razem chciałem dać szansę AMD bo ostatni radeon jakiego miałem dłuższy czas to 3850 - później próbowałem 7850 ale dostałem uszkodzona i wybrałem wymianę na GTX 660.@Andrzej
Skąd pomysł że nie czytam -
Zawsze też możesz poczekać na premierę GTX1060. Ponoć już niebawem. Tyle, że na ceny ~1000zł moim zdaniem nie ma co liczyć.
-
Z tym czekaniem to można w nieskończoność, choć mają niby coś tam oficjalnie zaprezentować 7 lipca więc 3 dni mnie nie zbawią. Nie odrzucam kompletnie opcji używanej 970tki lub 980tki jeśli się znajdą w dobrej cenie.
-
Uważam że warto poczekać te 4 dni żeby po tym spadły ceny 980 .. Osobiście kupiłbym używkę 980 w cenie 1200-1250 pln jeśli 1060 będzie kosztowała 1700 pln ..
-
A no i jeszcze dochodzi jedna trudność, do 7-8 stówek to mogę capnąć prywatnie, ale już wyżej to wolę na firmę. No i tak: żadna z kart serii 900 nie jest opłacalna w obecnych cenach nówek.