Navigation

Forum NHL.pl

• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Unread
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

Jaki laptop (tylko) do LOL`a?

Laptopy do gier
    7
    13
    1319
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • N
      Nazla last edited by

Jakie parametry musi mieć laptop, żeby móc swobodnie (na większych ustawieniach) grać w LOLa i tylko w LOLa?

1,2,4 rdzenie? - wystarczą 2?
      procesor: intel core duo/pentium itd. ,i3, i5, i7, inny?
      grafika zintegrowana wystarczy? czy lepiej mieć dedykowaną w zapasie?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • H
        hgfdsa last edited by

i3 spokojnie starczy (unikaj procesorów z końcówka U w modelu np i3-4030U). Aby grać swobodnie na maksymalnych bez spadków poniżej 60fps trzeba mieć kartę minimum o wydajności GTX760M.

• N
          Nazla last edited by

Dzięki za odp. Ale wystarczy dwurdzeniowy?

• M
            Mhelkir last edited by

wystarczy

• G
              GameRagon.pl last edited by

Tak, dwa rdzenie wystarczą, tym bardziej, że są cztery wątki. Brakuje tylko Turbo Boosta, ale to akurat trzeba będzie przeboleć.
              W starszych generacjach można bez problemu wymienić procesory, więc z ewentualny upgrade wchodzi w grę.

• R
                RegSsau last edited by

z tańszych lapków najepiej się sprawdzi z i3/i5 i do tego grafika 820/920m lub lepiej 840m/940m i z rozdzielczościa 1366x766 czyli HD ,a nie Full HD bo nie uciągnie.
                A z rozdziałką full hd to jakiś gtx 760m wzwyż jak kolega wyżej napisał.
                Absolutnie nie kupuj tych z dopiskiem dla graczy i grafiką radeon r5....

• G

Radeony są dosyć spalone w segmencie mobilnym, zdecydowanie lepiej jest celować w nVidię.
                  Chyba że trafisz na jakąś mega okazję, gdzie taki Radeon będzie mieć wydajność porównywalną do Zielonych. One się też ładnie kręcą 😉

• N
                    Nazla last edited by

A i5 z kartą graficzną NVIDIA GeForce GTX 950M+ Intel HD Graphics 530 przy rozdzielczości 1920 x 1080 ?

• G

Skoro przy 940M udawało się uzyskać 50+ fpsów przy rozdzielczości FullHD i detalach b. wys., to myślę, że przy 950 tym bardziej się uda 😉

• N
                        Nazla last edited by

↖@RegSsau:

z tańszych lapków najepiej się sprawdzi z i3/i5 i do tego grafika 820/920m lub lepiej 840m/940m i z rozdzielczościa 1366x766 czyli HD ,a nie Full HD bo nie uciągnie.
                        A z rozdziałką full hd to jakiś gtx 760m wzwyż jak kolega wyżej napisał.

A w przypadku i5 gtx950M - może być full hd? czy lepsza wydajnośc będzie przy hd?
                        Będę podłączać pod zwen. monitor i tv full hd na zmianę.

• K
                          Kinder112 last edited by

Spokojnie pociągnie Ci w Full HD, polecam wpisać kartę graf + lol w youtube to od razu zobaczysz jaka wydajność jest. Co do procesora to co byś nie kupił poza atomem na pewno wystarczy, całkiem możliwe że i nawet atom wystarczy :P. Pamiętam że jak mi się 7970 spalił to kupiłem kartę za 15 zł najtańsza na allegro i co prawda na minimalnych w HD ale spokojni 40-50 fps miałem :D. Także lol to praktycznie żadne wymagania.

• D
                            Devilion last edited by

Ja gram na integrze od i7 tj. Intel HD 3000 (od kiedy spaliłem 7970m) w Full HD i nie mam większych problemów z fpsami.

• H
                              hgfdsa last edited by

Na integrze intela (HD 4600), przy średnich mam stale 60fps przy rozdziałce FHD (zewnętrzny monitor)

• 1 / 1
                              • First post
                                Last post