Jaki laptop (tylko) do LOL`a?
-
Jakie parametry musi mieć laptop, żeby móc swobodnie (na większych ustawieniach) grać w LOL
a i tylko w LOL
a?1,2,4 rdzenie? - wystarczą 2?
procesor: intel core duo/pentium itd. ,i3, i5, i7, inny?
grafika zintegrowana wystarczy? czy lepiej mieć dedykowaną w zapasie? -
i3 spokojnie starczy (unikaj procesorów z końcówka U w modelu np i3-4030U). Aby grać swobodnie na maksymalnych bez spadków poniżej 60fps trzeba mieć kartę minimum o wydajności GTX760M.
-
Dzięki za odp. Ale wystarczy dwurdzeniowy?
-
wystarczy
-
Tak, dwa rdzenie wystarczą, tym bardziej, że są cztery wątki. Brakuje tylko Turbo Boosta, ale to akurat trzeba będzie przeboleć.
W starszych generacjach można bez problemu wymienić procesory, więc z ewentualny upgrade wchodzi w grę. -
z tańszych lapków najepiej się sprawdzi z i3/i5 i do tego grafika 820/920m lub lepiej 840m/940m i z rozdzielczościa 1366x766 czyli HD ,a nie Full HD bo nie uciągnie.
A z rozdziałką full hd to jakiś gtx 760m wzwyż jak kolega wyżej napisał.
Absolutnie nie kupuj tych z dopiskiem dla graczy i grafiką radeon r5.... -
Radeony są dosyć spalone w segmencie mobilnym, zdecydowanie lepiej jest celować w nVidię.
Chyba że trafisz na jakąś mega okazję, gdzie taki Radeon będzie mieć wydajność porównywalną do Zielonych. One się też ładnie kręcą -
A i5 z kartą graficzną NVIDIA GeForce GTX 950M+ Intel HD Graphics 530 przy rozdzielczości 1920 x 1080 ?
-
Skoro przy 940M udawało się uzyskać 50+ fpsów przy rozdzielczości FullHD i detalach b. wys., to myślę, że przy 950 tym bardziej się uda
-
z tańszych lapków najepiej się sprawdzi z i3/i5 i do tego grafika 820/920m lub lepiej 840m/940m i z rozdzielczościa 1366x766 czyli HD ,a nie Full HD bo nie uciągnie.
A z rozdziałką full hd to jakiś gtx 760m wzwyż jak kolega wyżej napisał.A w przypadku i5 gtx950M - może być full hd? czy lepsza wydajnośc będzie przy hd?
Będę podłączać pod zwen. monitor i tv full hd na zmianę. -
Spokojnie pociągnie Ci w Full HD, polecam wpisać kartę graf + lol w youtube to od razu zobaczysz jaka wydajność jest. Co do procesora to co byś nie kupił poza atomem na pewno wystarczy, całkiem możliwe że i nawet atom wystarczy :P. Pamiętam że jak mi się 7970 spalił to kupiłem kartę za 15 zł najtańsza na allegro i co prawda na minimalnych w HD ale spokojni 40-50 fps miałem :D. Także lol to praktycznie żadne wymagania.
-
Ja gram na integrze od i7 tj. Intel HD 3000 (od kiedy spaliłem 7970m) w Full HD i nie mam większych problemów z fpsami.
-
Na integrze intela (HD 4600), przy średnich mam stale 60fps przy rozdziałce FHD (zewnętrzny monitor)