Navigation

Forum NHL.pl

• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Unread
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

P150SM-A

Wyceny laptopów
    2
    5
    1292
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Ponury Typ
      Ponury Typ last edited by

Pozbywam się bo walczę z lenistwem/motywacją do nauki/za długim giercowaniem 😛 Serce mi się niesamowicie kraja, ale jeden sprzęt do wszystkiego niestety sprzyja braku motywacji przy nauce/pracy na nim. Dlatego pozbywam się niego i w jego miejsce ląduje Dell Precision M6800, który będzie tylko i wyłącznie służył do nauki oraz pracy (już linux o to zadba :D) a przy biurku wyląduje znowu stacjonarka która będzie tylko i wyłącznie służyć do gier i rozrywki.

Uwagi

• sprzęt jest używany, ma ślady użytkowania, podeśle fotki wieczorem.
      • gwarancja u niebieskich do października lub listopada tego roku (potwierdzę wieczorem)
      • jedno lewe usb 3.0 jest bardzo wrażliwe. Wystarczy pierdnięcie motyla żeby się rozłączyło i połączyło ponownie. Można wysłać na gwarancję. Natomiast czas naprawy jest dla mnie zbyt duży żeby wysłać moją główną maszynę na przynajmniej na dwa tygodnie do serwisu. Przyszły właściciel zdecyduje co z tym fantem zrobić.
      • zasiłka wyzionęła ducha w tym roku, co zaowocowało nową w ramach gwarancji

Specka z sygnaturki:
      Clevo P150SM-A
      CPU: i7-4900MQ
      RAM: 3x8 GB Kingston Savage 2133mhz (Ramy całkiem świeże, 2x8GB z początku tego roku a 3 kość nawet chyba nie ma miesiąca :P)
      GPU: AMD Radeon R9 M290X
      BRAK ODD, w jego miejsce jest kieszeń na dysk HDD IcyDock.
      Głównego dysku (oraz dysku na archiwum) nigdy nie odam, prędzej go zniszczę natomiast te 2 MSATY mogą pójść z laptopem.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • L
        Luqart last edited by

Ciężko go wycenić.
        Procek, RAM podbija wartość, a grafika to już tak średnio (to 7970m na lekkim koksie).
        Imho możesz próbować za 3k sprzedać. Może więcej jak chcesz aby powisiał na allegro.

• Ponury Typ

RAMY mógł bym sobie zachować do precla i włożyć tam DDR3 1333mhz które mi się walają w graciarni sprzętu, na bank bym znalazł z 8GB jak nie więcej.

• L
            Luqart last edited by

Jak dla mnie najlepiej by było sprzedać ten konfig z 4700MQ i 8GB RAM 1333.
            4700MQ są po 300 pln.
            4900MG opylisz za 500-600 a nawet wyżej.

• Ponury Typ

Jak się nie znajdzie nabywca na całość w takim configu to pewnie tak zrobię. CPU akurat bardzo fajne, ale w preclu mi się nie przyda za bardzo bo za wsparcie do niego mam dell'a z sygnaturki i jeszcze Dell'a R710 z 2x L5640 i 48GB RAM, no i dodakowo 3 serwery w ovh ... Precl będzie bardziej robił za terminal 😛 Co do gpu to zgodzę się że średnie ale nadal jest to poziom 960M, więc pozwala grać płynie w FHD na wysokich ustawieniach w gry typu a3,bf4 czy jakieś overwatche. Nawet bym sobie do precla zachował gdyby nie to quadro i 6h pracy na baterii z nim co jest dla mnie aktualnie ważniejsze.

• 1 / 1
              • First post
                Last post