Navigation

Forum NHL.pl

• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Unread
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

[S] Clevo 370EM

Sprzedam / Kupię
    10
    17
    931
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • N
      neo-kce last edited by

Witajcie. Od czasu gdy w moim domu zawitał maluszek, nie znajduję czasu na wirtualną zabawę, a mój wypasiony sprzęt zaczyna martwić się o swoją bezużyteczność - dlatego sprzedaję
      O sprzęcie zrobiłem recenzję dostępną pod tym adresem : http://www.nhl.pl/index.php?showtopic=66721
      Laptop 1,5 roku temu został upgradnięty o nowe chłodzenie z modelu SM.
      Cena - niestety nie jestem sam w stanie go wycenić.
      Laptop całą swoją żywotność stoi na podkładce chłodzącej, bez baterii - która można rzec jest jak nowa.

Wydajność w grach (synchronizacja ON):

Wiedźmin 3 - 50-60fps (mid/high)
      Division 60fps (high)
      The Overwatch 60 fps (high)

Po analizie poniższych wpisów ustalona kwota, która mnie interesuje to 4,500 zł .

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • K
        kzarim last edited by

Szczerze mówiąc okolice 4.5 będą bardziej realne - Clevo to jednak nisza.

• E
          Erazer last edited by

Ja bym obstawiał maksymalnie 4000 złotych.

• T
            tyriel Adherent last edited by

gdybyś sprzedawał na części chętnie łyknął bym procka 🙂

K 1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • K
              kzarim @tyriel last edited by

↖@tyriel:

gdybyś sprzedawał na części chętnie łyknął bym procka 🙂

A ja chłodzenie grafiki głównej:D

• N
                neo-kce last edited by

Nie jestem zainteresowany sprzedażą samych części ze względu na brak chęci i czasu na szukanie potencjalnych kupców na pozostałe elementy.

• M
                  mufferer18 last edited by

Na allegro takie chodziły od 3000 do 3600 zł...

N 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • N
                    neo-kce @mufferer18 last edited by

↖@mufferer18:

Na allegro takie chodziły od 3000 do 3600 zł...

Przeszukałem allegro ale nie znalazłem takiej konfiguracji i tego modelu, więc jak możesz to podeślij mi linki, przeanalizuję.

• K
                      Kami last edited by

Sam mam bardzo podobny config i tu na forum to raczej coś około 3k (bo więcej Ci nie dadzą) a na alle to spróbuj za 4k i więcej puścić (ktoś może się nie znać i kupić za dobry hajs). Podobne Clevoszkaki szły właśnie coś między 3,5-4,5k więc ciężko trafić z ceną tak by każdemu spasiła. Najlepiej czekać na moment aż nie ma konkurencji do porównania 🙂

• L
                        Luqart last edited by

P370EM z 7970M CF od kilku miechów leży za 3700.

Sprzedał się ostatnio podobny konfig za 2900, ale nie cieszył się za długi, bo jeden Radek poszedł do piachu.

Neo,
                        http://allegro.pl/clevo-p370em-i7-3630qm-1...6220487243.html
                        [http://allegro.pl/* zablokowano -clevo-p370em-enerm...6223432003.html](http://allegro.pl/ zablokowano *-clevo-p370em-enermax-aeolus-premium-i6223432003.html)

Były jeszcze dwie za niższą cenę, ale wygasły.

Niestety, ale Clevo szybko tracą na wartości.
                        Każdy to kiedyś wałkował i teraz to ma potwierdzenie.

• N
                          neo-kce last edited by

Szczerze mówiąc to trochę posmutniała moja twarz na myśl, że sprzęt za 10k jest wart niespełna 40% ceny wyjściowej. I tu się pojawia pytanie, czy warto się go pozbywać ?! Liczyłem na min 4,5k, a po waszych wpisach to na nie wiadomo czy 4k dostanę.
                          No cóż spróbuję z allegro, a jak nie wyjdzie to zostawię sobie go do spraw przyziemnych, a zainwestuje w jakąś konsolkę. Nie mniej moja oferta nadal jest ważna.

AD. Za tą cenę tj, 3,200 sprzedałem 3 letniego Asusa G73JH o gorszych parametrach.

L W N 3 Replies Last reply Reply Quote 0
                          • L
                            Luqart @neo-kce last edited by

Teraz G73JH jest warty z 1200-1300 pln.
                            Ceny poleciały mooocno w dół, bo nadchodzi nowa generacja.
                            Po prostu spóźniłeś się ze sprzedażą.
                            Jakieś pół roku temu spokojnie dostałbyś 4k, a nawet więcej.

• L
                              Lobomad last edited by

Neo-kce jeśli możesz spróbuj ewentualnie na ebay.
                              g73 chodzą teraz od 1k do 1,4k zależnie od matrycy, stanu etc. i nie ma na nie wielkiego popytu. Nie wiem kto kupił od Ciebie g73 za 3200 ale jeśli to było w ciągu ostatniego roku to i tak diabelnie przepłacił ;).
                              http://olx.pl/oferta/clevo-p370em-i7-3630q...html#f1942f8141 3700 i wisi już 2 tygodnie

L 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                              • L
                                Luqart @Lobomad last edited by

↖@Lobomad:

http://olx.pl/oferta/clevo-p370em-i7-3630q...html#f1942f8141 3700 i wisi już 2 tygodnie

Kilka miesięcy 😄

• W
                                  wuwu76 @neo-kce last edited by

↖@Neo-kce:

AD. Za tą cenę tj, 3,200 sprzedałem 3 letniego Asusa G73JH o gorszych parametrach.

Kiedy Ty go sprzedałeś za taką cenę? :huh:

N 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                  • N
                                    Niewiernus @neo-kce last edited by

↖@Neo-kce:

Szczerze mówiąc to trochę posmutniała moja twarz na myśl, że sprzęt za 10k jest wart niespełna 40% ceny wyjściowej. I tu się pojawia pytanie, czy warto się go pozbywać ?!

Rynek urządzeń mobilnych to głównie jednorazówki, które w jednej chwili są produkowane, a w następnej wypierany przez nowszy model. Tymi regułami jest podyktowany rynek.

Jakbym do tego czasu miałbym Clevo to już bym go sobie zostawił. Mając taką konfigurację zrobiłbym sobie RAID z dwóch dysków 2,5", na mSATA SSD, sprzedał jednego radka i czekałbym na 1070/1080 licząc, że Prema zrobi mod na obsługiwane tych kart do tego laptopa

• N
                                      neo-kce @wuwu76 last edited by

↖@Misiu4:

Kiedy Ty go sprzedałeś za taką cenę? :huh:

Miałem go 3 lata i sprzedałem go 2 lata temu, na aukcji alle...o.
                                      Po waszych komentarzach jestem zdecydowany sobie go zostawić, gdy nie znajdzie się kupiec. A na jesień konsola z monitorem zawita na biurku.
                                      Nie będę już dużych pieniędzy inwestować w PC, gdyż zbyt mała różnica technologiczna a ceny spore. Inne priorytety. Dzięki za dyskusję.

• 1 / 1
                                      • First post
                                        Last post