[K] Laptop z i7 lub i5, 15-17'
-
Witam. Ponieważ mój Asus K50 nieuchronnie wybiera się na emeryturę, szukam jakiegoś laptopa. Rozważam też zakup nowego, ale na chwilę obecną bliższy jestem zakupowi używanego. Wymagań wielu nie ma, procesor i7 lub i5. Im lepszy (nowszej generacji), tym lepiej, trzeba myśleć przyszłościowo.
Matryca minimum 15, 17 nawet lepiej, mniejsze mnie nie interesują. Wielkość (w znaczeniu mobilność) nie ma dla mnie znaczenia, używam laptopa jako komputera stacjonarnego.
Laptopa potrzebuję bez dysku - mam swój SSD 256GB, oraz zamiast napędu 1000GB 7200RPM. Dlatego fajnie by było, jeśli będzie możliwość zamontowania dwóch dysków (albo normalnie jak w G73, albo zamiast napędu z kieszeni caddy). Chętnie kupię go również bez pamięci RAM, mam swoje kości DDR3 prawie nowe.
Co do marki nie mam specjalnych predyspozycji, jestem otwarty na propozycje, choć najbardziej lubię ASUSA.
Budżet? Kolejna otwarta kwestia, powiedzmy, ze 1000-1500 zł, ale jeżeli będzie coś naprawdę fajnego za 2000 zł, to też rozważę.
Wiem, że to wszystko mało konkretne, ale po prostu jestem otwarty na to, co ciekawego się trafi - albo kupię coś za 800 zł z przestarzałą i7 i będę miał na rok - dwa, albo kupię konkretną maszynę za ponad 2000 zł i będę miał na parę ładnych lat.Było by bardzo miło, gdyby laptop posiadam USB 3.0.
Jeśli ktoś ma coś w miarę odpowiadającego moim potrzebom, to proszę pisać.Pozdrawiam
-
Jest na giełdzie T530 z i7 za całkiem dobre pieniądze i pewnie jeszcze do utargowania
Wersja ze zintegrowaną grafiką i ekranem HD.
-
Mam lenovo na aukcji z i5 2 generacji,do neta i filmów wystarcza
-
Witam, dziękuję bardzo za propozycje, na pewno je rozważę.
Do filmów i neta, to mój Asus z T4500 spokojnie wystarcza, nawet robię poważniejsze rzeczy czasami na nim, rok temu robiłem projekty CAD/CAM, może nie było to mega komfortowe, ale dałem radę. Obecnie muszę korzystać z wirtualizacji, też parę razy sobie poradziłem, ale niestety mój procesor nie obsługuję INTEL VT i tego już nie przeskoczę.Dostałem też inną propozycję, byłbym wdzięczny za kilka obiektywnych opinii zarówno o samym sprzęcie, jak również o cenie:
1. http://allegro.pl/msi-gt780-i5-2430m-4gb-5...6339462192.html ten laptop bez dysku i bez ramu za 1450 zł, lub z procesorem wymienionym na i7-2630QM za 1600zł
2. http://allegro.pl/msi-gt680-i7-2630qm-8gb-...6341573812.html ten laptop bez dysku i bez pamięci za 1350 zł, ewentualnie w tej samej cenie może być zmieniona grafika na M6000
Jeszcze raz zaznaczam, że obie opcje bez dysku i bez pamięci. Jak ocenicie te oferty?
Osobiście bardziej podoba mi się pierwsza opcja, org sytem, matryca 17 matowa zamiast 15 błysk, chyba warto dopłacić te 100zł.
Pozdrawiam