Problem z touchpadem Dell.
-
Witam.
Mam problem z touchpadem, po przeinstalowaniu systemu ( od kilku lat posiadam win 7 64bit) nie spisałem sobie wersji sterownika touchpada i teraz mam problem bo testuje już chyba dziesiątą wersję sterowników Synaptics i dalej nie mam bardzo istotnej dla mnie funkcji, chodzi o klikanie na dwa przyciski jednocześnie, które uruchamia np. odnośnik w nowej karcie przeglądarki. Nie muszę w ten sposób klikać najpierw prawym i wybierać "Otwórz odnośnik w nowej karcie"Proszę wszystkich którzy mają taką opcję o podanie wersji sterownika Synaptics, chodzi oczywiście o Win 7 64bit.
-
Nie ukryli tego gdzieś głębiej w ustawieniach?
Co to za laptop? -
Laptop to Dell Vostro 1500, nigdzie tego nie ma niestety...
-
Coś kojarzę, że niektóre Delle miały od tego osobne ustawienia. Wywal caly Synaptics i zainstaluj stery ze strony Dell.
-
Możliwe że tak jest, przypominam sobie że jak ostatnio robiłem format to też za pierwszym razem nie trafiłem odpowiednich sterowników i nie miałem tej opcji o którą "walczę".
Problem jest w tym że laptop wychodził z Win XP ewentualnie z Vistą 32bity a ja mam Win 7 64bit. i tam sterowników brak pod ten system. Na dodatek są tam jakieś teraz dziwne stery nie do mojego touchpada. -
Potwierdzam, że sterowniki ze strony Dell powinny pomóc. Tak było w moim przypadku. Ja też najpierw zacząłem od instalacji Synaptics (bo miałem go wcześniej na HP) i nie wykrywał touchpada
-
Tylko że jak już ich tyle instalowałem i żaden nie miał tej funkcji a niektóre w ogóle nie działały.