Navigation

Forum NHL.pl

• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Unread
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

Tablet ok. 10", max 1200, do pracy biurowej/naukowej w podróży

Tablety
    3
    4
    2707
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      stysio last edited by

Witam,

Jestem kompletnie zielony w temacie tabletów a potrzebny mi jest jeden do pracy jako że często podróżuję.
      Przejrzałem kilka tematów które wyglądały podobnie do mojego ale większość była z okresu około swiątecznego więc zakładam że coś nowego pojawiło się na rynku.
      nie mam pojęcia o procesorach itd. Więc mam nadzieję, że pasjonaci z tego forum mi pomogą za co z góry serdecznie dziękuję 🙂

Zastosowanie:

• praca naukowa w podróży, tzn czytanie artykułów (niestety Kindle sie nie sprawdza kompletnie), robienie notatek, pisanie tekstów,
      • office/libre, mail.
      • ew. jakis film w podróży.
      • google maps
      • Nie gram w gry.
      • brak preferencji co do systemu

Czego szukam:

• Laptop będzie długimi okresami (do kilku miesięcy) używany za granicą więc europejska gwarancja jest istotna.
      • długie przebiegi na baterii, tak żeby można było go używać w kilkugodzinnej podróży lub cały/większość dnia na konferencji.
      • mozliwosc podpiecia klawiatury

Posiadany sprzęt:
      LG Nexus 5, android
      Dell Inspiron 5579, Win 10

ew. chciałbym dokupić klawiaturę, czy któreś sprzęty są lepsze/gorsze czy zazwyczaj klawiatury są dedykowane do konkretnego tabletu?

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • Sparc
        Sparc Zasłużony last edited by

Lenovo Yoga 2 10"
        Lenovo Miix 300
        Sasung Galaxy Tab A 10
        Asus T100HA

S 1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • S
          stysio @Sparc last edited by

QUOTE(Sparc @ 19-07-2016, 14:48) <{POST_SNAPBACK}>
          dziekuje za rady. rozumiem ze tablety mam rozwazac w tej kolejnosci?
          poszukalem troche informacji o ww sprzecie w necie i na forum.
          Widze ze sam nie masz najlepszego zdania o T100 sadzac z niektorych wypowiedzi. ciezko znalezc jakies negatywne recenzje wiec troche to miesza w glowie.

jesli chodzi o updaty to czy ktorys z tych tabletow nie bedzie ich niedlugo otrzymywal?
          jeszcze jesli chodzi o prace z windowsem to czy jest jakies minimum przyzwoitosci jesli chodzi o pamiec i RAM zeby to dobrze dzialalo?

plus - jakies rady dotyczace serwisow Lenovo, Samsunga i Asusa? Domyslam sie ze Lenovo = Medion w niemczech czyli w wiekszosci negatywne doswiadczenia

• K
            kompfix last edited by

polecę coś z trochę innej beczki:

Dell Venue 11 pro model 5130 z atomem z3770 idealnie z klawiaturą mobilną (w niej jest druga bateria). Wydajnościowo bije wymienione wyżej, ma jednego z lepszych atomów i pamięć dual. Zaletą jest wymienna bateria a druga w klawiaturze. razem można osiągnąć ok 13-15h. Ekran 10.8 full hd multidotyk. Posiada normalne złącze USB 3.0. Ciągnie filmy 1080p nawet w nowym kodeku hevc/h265.

Jak się postarasz to taki komplet wyrwiesz w ok 1200 zł, fakt - będzie używany.

Możesz jeszcze zobaczyć yoga 2 lte 1051, też ma mocną baterię i nieco lepszy ekran bo 16:10 (dell 16:9) i gorszego proca z3745

• 1 / 1
            • First post
              Last post