Clevo P150SM-A
-
Pozbywam się bo walczę z lenistwem/motywacją do nauki/za długim giercowaniem
Serce mi się niesamowicie kraja, ale jeden sprzęt do wszystkiego niestety sprzyja braku motywacji przy nauce/pracy na nim. Dlatego pozbywam się niego i w jego miejsce ląduje Dell Precision M6800 (albo M7510 - zobaczymy), który będzie tylko i wyłącznie służył do nauki oraz pracy (już linux o to zadba :D) a przy biurku wyląduje znowu stacjonarka która będzie tylko i wyłącznie służyć do gier i rozrywki.
Uwagi
- sprzęt jest używany, ma ślady użytkowania, buble na fotach.
- gwarancja u niebieskich do końca listopada (chyba że liczą od wystawienia fvat imienej czyli do 3 grudnia).
- jedno lewe usb 3.0 jest bardzo wrażliwe. Wystarczy pierdnięcie motyla, żeby się rozłączyło i połączyło ponownie. Można wysłać na gwarancję. Natomiast czas naprawy jest dla mnie zbyt duży żeby wysłać moją główną maszynę na przynajmniej na dwa tygodnie do serwisu. Przyszły właściciel zdecyduje co z tym fantem zrobić.
- zasiłka wyzionęła ducha w tym roku, co zaowocowało nową w ramach gwarancji
- wear level baterii to 22%
- wgrany Prema Bios Mod - cool fan
Specka z sygnaturki:
Clevo P150SM-A
CPU: i7-4900MQ
RAM: 3x8 GB Kingston Savage 2133mhz (można sobie ilośc ramu dobrać8/16/24)
GPU: AMD Radeon R9 M290X
BRAK ODD, w jego miejsce jest kieszeń na dysk HDD IcyDock.
HDD: 2x MSATA Crucial M550 128GB RAID 0
Wifi: Intel 7260
Cena na nhl z 16GB RAM: 3200 PLN (wysyłka kurierem gratis). -
gwarancje masz na wszystko czy tylko na kadlub?
cpu podbija cene i to mocno
matryca jakas ciekawa ?
-
Gwarancja na kadłub i GPU u niebieskich.
RAM u producenta (wieczysta bodajże).
CPU BRAK.
SSD producenta.
Matryca standardowa w tym modelu AUO, 72% NTSC. Chciałem wymienić na lepszą AUO ale nigdzie nie mogłem jej dostać. -
Nie chcesz bez proca sprzedać?
-
Jeśli nie będzie chętnego na całość w ciągu 72h to możemy pomyśleć . Na allegro nie wystawiam
Prawdę mówiąc szkoda mi wystawiać ten sprzęt na allegro żeby dorwał go jakiś leming, lepiej niech zostanie w rodzinie ;]
BTW. Karta wchodzi na rdzeniu na 970 mhz, przy chłodzeniu z U3 i giercowaniu to tempy są na poziomie ~60-65 *C
-
To jeszcze ja kilka pytań
Jest jakaś szansa na fvat? Z systemem czy bez, rozdzielczość FHD, nie pamiętam czy te matryce miały inną? I czy Prema nie przeszkadza w gwarancji? -
O jak możesz wystawić FVAT to i ja jestem zainteresowany
-
Nie mam możliwości wystawienia fvat.
Matryca jest FHD.
Prema nie przeszkadza przy gwarancji, raz był i bynajmniej nie zrobili problemu z tego powodu. -
Bump!