Hp envy nie działa mikrofon.
-
Witam. Wczoraj zakupiłem Hp Envy 15 problem polega na tym że mikrofon nie wykrywa dźwięku. System postawiony na nowo sterowniki zainstalowane. Dodam do tego że muszę używać zewnętrznej karty dźwiękowej.
Czy ktoś ma pomysł jak rozwiązać problem.?
-
A jaki system był zainstalowany fabrycznie a jaki jest wgrany obecnie? Nowy czy używany?
Najprościej sprawdzić pod innym systemem, czyli pod Linuksem z LiveCD.
-
Aktualnie windows 10. Wcześniej Windows 8. Laptop Używany.
-
Windows 10 jest znany z tego, że często nie ma sterowników lub działają daleko od ideału
HP zaleca korzystanie z tego oprogramowania celem usunięcia usterki:
https://support.microsoft.com/pl-pl/mats/au...windows-8/en-us -
nie mogę tego pobrać ponieważ mam windowsa 10 a to jest do max 8.1.
-
A czego już próbowałeś aby rozwiązać ten problem?
-
Wszelkie konfiguracje ustawień nagrywania. Ustawianie w aplikacji BeatsAudio i nic.
-
To skorzystaj z tej listy przygotowanej przez HP.
http://support.hp.com/us-en/document/c03421813 -
Nic to nie dało.
-
A w menedżerze urządzeń jakie masz widoczne podzespoły związane z dźwiękiem? Może tam poklikaj po właściwościach i wszystko posprawdzaj.
Względnie zrób jakiś raport o sprzęcie i ustal co za karta dźwiękowa tam siedzi. To może pomogą sterowniki bezpośrednio ze strony producenta.
-
-
wszedłem w menedżer urządzeń o odinstalowałem oprogramowanie zainstalowały się z automatycznego wyszukiwania i wszystko działa.
Dzięki za porady
.
-
Masz nie zainstalowane sporo innych sterowników nie tylko do dźwięku.
Co robią te 2 nieznane urządzenia? -
jeden to jest od intel start engine ale jak uruchamiam ponownie komputer to wyskakuje błąd a co do tego drugiego to nie wiem.
-
Podaj dokładny model tego laptopa envy 15 to tylko seria a nie model.
-
Dokładny model to HP ENVY TouchSmart 15-j008eo
-
HP to ma jednak zwaloną stronę ze sterownikami, gdzie tej firmie do Della czy nawet Asusa.
Gorzej ma tylko Sony i Samsung. -
Od dzisiaj przestały działać mi głośniki wewnętrzne a także mikrofon. Sterowniki się instalują ale jest przy nich wykrzyknik i nie działają instaluję IDT wyskakuje błąd.
Czy ktoś może wie jaką kartę dźwiękowa posiada Hp envy touchsmart 15-j008eo ?? -
Tu masz drivery pod Windows 10 na tego HP
Ale najlepiej to zainstaluj od nowa tą 10 na czysto a nie żadne uaktualnienie po którym tylko są kłopoty.
-
Postawiłem system na nowo i zainstalowałem sterowniki ale nic to nie dało. Nadal nie działa jakieś pomysły??