Navigation

Forum NHL.pl

• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Unread
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

[Wycena] MSI GT70 0ND

Wyceny laptopów
    11
    33
    3521
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • H
      henryk5pio last edited by

Witam kolegów 🙂 Dawno tu nie zaglądałem, przyznam, że nie bardzo miałem ku temu powód, a teraz przyszedł Mahomet do Góry 😉

Bardzo bym was prosił o wycenę tego o to laptopa: MSI GT70 0ND

Procesor: i7-3630QM
      Grafika: GTX 675MX z modowanym vBiosem - bezproblemowo śmiga na +300 na rdzeniu w Wiedźmin III Dziki Gon
      RAM: 8GB
      HDD: 750GM 7200RPM - nigdy nie używany, jadę na dwóch dyskach SSD, które kupiłem dodatkowo na własną rękę.

Dwa minusy:
      Napęd firmy Matshita raz się otwiera i czyta płyty bezproblemowo, innym razem nie chce się otworzyć lub też nie czyta płyt - problem istniał od początku, ale ze względu na małą uciążliwość został olany.
      Drugi minus to padająca bateria, czasem system sugeruje abym ją wymienił, potrafi też pokazywać komunikat "podłączony, nie ładuje".

Gwarancja na sprzęt skończyła się w lutym 2016r.

Co do rys etc. to trudno mi powiedzieć, na co dzień nic się nie rzuca w oczy jak w jego poprzedniku, musiałbym go dobrze wyczyścić, bo co tu ukrywać szybko łapie wszelki brud.

Bardzo proszę was o rzetelną pomoc w jego wycenie.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • H

Hmmm, tyle osób popatrzyło i nikt nie raczył pomóc...

• koTiONe
          koTiONe last edited by

Ze 2500zł.

• Andrzej78
            Andrzej78 Moderator last edited by

Jak byś sprzedawał bez grafiki to mogł bym podesłać chętnego

• L
              Lobomad last edited by

Bo zadałeś trudne pytanie :lol: Wartość lapka (zależnie od stanu) oscyluje w okolicach 2500 zł ale jego wartość rynkowa na chwilę obecną to między 2 a 2,5 k - ze względu na wakacyjny okres i nadchodzącą wielkimi krokami nową generację Nvidi - jeśli lapki z 10XX będą w znośnych cenach to Twój spadnie poniżej 2k, jeśli będą koszmarnie drogie to 2,5k jest osiągalne a nawet może dojść do 3k (o ile 10xx wyjdą na MXM 3 i do niego wejdą) jeśli jesteś gotów poczekać na zdecydowanego kupca. Na Allegro masz kilka sztuk ale żaden nie odpowiada Twojemu a ceny w okolicach 3,5k to marzenia ściętej głowy np ten z 770m - http://allegro.pl/laptop-msi-gt70-2oc-1tb-...6379554321.html. Można kupić nowy, sporo wydajniejszy sprzęt w tej cenie - https://www.dreammachines.pl/laptop/config/...%20i5-17PL07.pl Jak wywalisz pamięć i dysk i dołożysz 600 zł to zmieścisz się w 3600 z 16 gb ramu hyperx z morele i 256 gb ssd - za ~400 zł więcej masz już 6700HQ https://www.dreammachines.pl/laptop/config/G960-17PL10.pl.

• M
                mufferer18 last edited by

2500? Hahaha, chyba w marzeniach.

E 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • L
                  Luqart last edited by

2500 2600 jest realne.

Andrzej a ile ten twoj znajomek chce dac za msi gt70 3 gen bez grafiki?

Andrzej78 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • Andrzej78
                    Andrzej78 Moderator @Luqart last edited by

QUOTE(Luqart @ 31-07-2016, 20:02) <{POST_SNAPBACK}>
                    Nie wiem Dzwonił dopiero co do mnie i pytał czy mam coś na zbyciu
                    Postaram się dowiedzieć ile chce wydać na kadłub lub laptopa bez grafiki

Edit

Rozmawiałem z nim własnie i mówił że 1500zł mógł by dać za kompletnego GT70 bez dedykowanej

• E
                      Erazer @mufferer18 last edited by

↖@mufferer18:

2500? Hahaha, chyba w marzeniach.

2500 PLN to całkiem realna kwota, ale musi być kupiec.
                      Moim zdaniem 2200 złotych to dobry strzał dla obu stron na dzisiejszy dzień i ten moment.
                      Wyceny tego sprzętu w żaden sposób nie uzależniał bym z wejściem nowej generacji.

• L
                        Lobomad last edited by

A ja mimo wszystko tak - gt70 to rozwojowy kadłubek 😉 970m powinno wejść, z tego co się orientuje 980m też ale nie wszystkie. A przyszłość zależy od cen 10xx(m) - ile osób zdecyduje się na mocniejsze lapki, ile sprzeda stare karty etc. Na chwilę obecną realna cena na szybką sprzedaż to do 2.5k.

• M
                          mufferer18 last edited by

Nawet jak to jest 675MX, to cena według mnie oderwana z ziemi. 2200-2400 ok.

L 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                          • L
                            Luqart @mufferer18 last edited by

↖@mufferer18:

Nawet jak to jest 675MX, to cena według mnie oderwana z ziemi. 2200-2400 ok.

Uwierz mi 2500 to realna cena.
                            W przypadku Clevo byłaby to abstrakcja, ale MSI da radę.

• M
                              majster msi last edited by

Ostatnio sprzedałem gt70 stan sklepowy bez zasilacza w cfg:
                              http://allegro.pl/msi-gt70-i6257505926.html

Za 2299zł. Może to troche pomoże. Można tą aukcję potraktować jako okazję. Także jeśli tytułowy lapek jest w dobrym stanie to można 2500 zł wyrwać.

• H

Dzięki Panowie za pomoc w wycenie 🙂 Najdalej do tygodnia zamierzam go przeczyścić/przepastować w okolicznym sklepie i będę wystawiał na forum ze zdjęciami 🙂 Plus pewnie allegro 🙂

Planuję albo kupić jakąś fajną używkę, wydajniejszą, albo nówkę PC z RX 470/480 lub GTX 1060 + mały lapek do łózka coby muzyki posłuchać i coś poczytać ^^

Kusiło Mnie też wymienić grafikę, ale tutaj musiałbym pewnie kombinować i z kartą i z chłodzeniem, a to ponad moje siły...

Andrzej78 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                • Andrzej78
                                  Andrzej78 Moderator @henryk5pio last edited by

↖@henryk5pio:

Kusiło Mnie też wymienić grafikę, ale tutaj musiałbym pewnie kombinować i z kartą i z chłodzeniem, a to ponad moje siły...

I tak powinieneś zrobić jeśli lubisz tego laptopa

• H

Lubić go lubię, nie sprawia problemów 🙂 Ale wiem, że z wymianą karty graficznej byłyby ogromne problemy, kart do MSI mało widuje na necie w ogóle. A kombinowanie z pozostałymi (vBios, przekładanie z laptopa do laptopa) odpada z przyczyn braku drugiego sprzętu do takich zabaw...

• L
                                      Luqart last edited by

Luqbaq będzie miał prawdopodobnie 880m 8GB MSI (z Erazera), bo kupił ode mnie 970m.
                                      Może się z nim dogadasz.
                                      Tylko z 880M będziesz musiał grać na max wentylu.

• M
                                        Misieq9999 last edited by

Na forum jest kilka osób które dobrze ogarniają temat i mają sprzęty do awaryjnej zmiany vBIOS-u. Ale fakt- prościej kupić gotowy laptop 🙂

• E
                                          Erazer @Luqart last edited by

↖@Luqart:

Luqbaq będzie miał prawdopodobnie 880m 8GB MSI (z Erazera), bo kupił ode mnie 970m.
                                          Może się z nim dogadasz.
                                          Tylko z 880M będziesz musiał grać na max wentylu.

Ta 880M to chyba Dellowska jest, a nie z Erazera fabrycznie

L 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                          • L
                                            Luqart @Erazer last edited by

↖@Erazer:

Ta 880M to chyba Dellowska jest, a nie z Erazera fabrycznie

A nie wiem.
                                            Ale tak czy siak działa w MSI.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • First post
                                              Last post