Navigation

Forum NHL.pl

• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Unread
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

Zakup laptopa Acer V3

Laptopy używane
    3
    9
    2384
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • G
      glebor last edited by

Witajcie. Chciałbym zapytać ile jest warty dokładnie ten egzemplarz acera:
      http://allegro.pl/show_item.php?item=6351249076

planuję go kupić do 1700zł, na start bateria do wymiany, na pewno napęd do wymiany, dysk ssd 256 leży w szufladzie i czeka na nowy sprzęt 🙂
      Pytanko za ile warto go kupić?

Fajnie, gdyż ma porządny ekran i matową matrycę full HD. Generalnie nie jestem fanem tej marki, mam jednego acera który sie już zepsuł, a drugi ejst na wykończeniu. Ten model jest odnowiony, więc na pewno był używany 2-3 lata...

Są jeszcze laptopy DELL:
      http://allegro.pl/dell-e6430-i7-3720qm-16g...6374770986.html

Dell dużo bartdziej do mnie przemawia, parametry podobne, laptop bardziej do pracy, nie gram kompletnie w żadne gry!
      pracuje w fotoshopie, programuje w C++ C#, używam często autocada inventora, corela itp. bardziej komp potrzebny do pracy.

Nowy nie wchodzi w grę, bo szkoda mi kasy, jak mogę kupić za pół ceny używkę o takiej samej funkcjonalności...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        Tomasz Cyba last edited by

Acer ma niewątpliwie lepszą matrycę, niż Dell, ale nie jest ona jakaś rewelacyjna. Laptopy tej marki szybko i dużo tracą na wartości, więc wg mnie 1500 zł to maks (szczególnie że klawiatura DE, obudowa z rysami).

• G
          glebor last edited by

A o tym dellu co sądzicie?

Acer jest już po 1500, chyba pójdzie w okolicahc 1800zł, na kup teraz są po 2300 +/- o dokładnie tych samych parametrach...

• K
            KingPL last edited by

Dell to sprawdzona konstrukcja, tylko pytanie czy szukasz 15,6" (Acer) czy 14" (Dell) laptopa.
            W 15,6 z tego czasu częściej spotkasz full hd (1920x1080) niż 14 (tam zazwyczaj fabryczne maks to 1600x900, które do obróbki grafiki nijak się mają, choć i tak najlepiej mieć zewnętrzny monitor).
            Kolejna sprawa czy potrzebujesz i7 QM (normalne 4 rdzenie fizyczne)?. Ponadto czy potrzebujesz dedykowanej grafiki? Bo w ww Dellu to potencjalny problem (z integrą są raczej bezawaryjne).

W tym budżecie bym szukał z biznesowych serii - HP 8470, Dell e6430, Thinkpad T430 lub ich 15" calowe odpowiedniki (HP 8560/8570, Dell e6530, Thinkpad T530), a jak masz nieco czasu to można dorwać elitebook 840/850, dell 6440 na gwarancji nawet. W HP trzeba się niestety przestawić na wyspową klawiaturę.

• G
              glebor last edited by

Mam teraz dell e4300 🙂 oraz thinkpad t510 z i5 na pokładzie. Kupiłem również powystatowy, natomiast w t510 piszczy coś na płcie głównej i doprowadza mnie do szłu 😞 opłacalność wymiany w serwisie raczej żadna, a za cenę płyty + usługi wolę sprzedać t510 dorzucić te 5-6 stów i mieć 2x lepszy komputer...

http://allegro.pl/dell-e6430-i7-3720qm-16g...6374770986.html
              W dellu jest potwornie wygodna rzecz - przyciski pageup/down obok strzałek które uwielbiam, matryca 15,6 jest praktyczniejsza, bo wiecej widać. w e4300 mam 12" i jakoś mi to nie przeszkadza mocno 🙂

CO prawda matryca full HD świetnie komponowałaby się z moim telewizorem i projektorem filmowym, miałbym cały czas tą samą rozdzielczość pulpitu 🙂

z HP pavilionem dv7 nie miałem miłych wspomnień, wolałbym omijać tą markę...

• K
                KingPL last edited by

Seria Pavilion ma się nijak do biznesowych Elitebooków (tacy konkurenci Dell Precision, a więc topowe biznesowe konstrukcje, półka wyżej od Lattitude), ale na siłę nikt nie będzie przekonywał 😉

Jeśli musi być i7QM, to nie wygląda źle ta oferta, ale trzeba uważać na grafikę dedykowaną.

• G
                  glebor last edited by

Dzięki wielkie Panowie, laptop Kupiony za 1550zł, będzie jednak ACER 🙂
                  Myślę, że parametry będą imponujące, mam też przygotowany dysk SSD Crucial M500 550mb odczytu / zapisu więc powinno wszystko śmigać elegancko.

• G
                    glebor last edited by

CHciałbym jeszcze was zapytać, wrzuciłem w tego laptopa dysk SSD, a wraz ze sterownikami jest sterownik SATA od acera. Pytanie za co on odpowiada i czy warto go instalować mając dysk SSD?

• G
                      glebor last edited by

niestety muszę powrócić do problemu kupna laptopa. Acer jednak oferuje bardzo delikatne materiały i chyba rozsądniej będzie go odsprzedać i kupić coś innego, trwalszego.
                      Touchpad doprowadza mnie do szału w tym laptopie, nainstalowałem mause killer i jeszcze 3 podobne, wyłapują 90% niechcianych kliknięć, ale jest to pierwszy laptop, który mnie tak wkurza...

Poza tym wcale super wydajnie nie działa... wróciłem do poczciwego t510.

Pytanie co kupić do 2000zł z i7 na pokłądzie i grafiką nvidii oraz 16gb ram.

• 1 / 1
                      • First post
                        Last post