Navigation

Forum NHL.pl

• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Unread
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

Problem z Dell E7440 i problem z serwisem gwarancyjnym nbd

Problemy sprzętowe
    2
    2
    1089
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • P
      pepe1400 last edited by

Witam, mam problem z dell e7440. Komputer od spodu jest gorący i wiatrak chodzi praktycznie ciągle nawet przy otwartej jednej karcie w przeglądarce. Dodatkowo mam problem z kartą sieciową, często się rozłącza co uniemożliwia wykonanie przelewu na stronie banku. Komputer zgłosiłem na gwaranje po raz pierwszy i został wysłany do serwisu i wrócił z wymienioną karta sieciową i wentylatorem. Problem jednak pozostał, kolejny raz zgłosiłem laptopa na gwarnacje, przyjechał technik i wymienił w nim płytę główną. A problem jak był tak jest. Temperatura procesora według gości z della jest w normie podczas testu 71stopni, co ciekawe mówą ze jest w normie, ale pomimo tego serwis uznał ze trzeba wymienić w nim płytę główną i wentylator??? ..... Ale problem jest taki ze grzeje on się ciągle nawet przy braku obciążenia i na moje oko źle jest skonstowany wentylacja i odprowadzanie ciepła, bo temperatura obudowy jest nie do zniesienia.
      I mam do was pytanie czy ktoś z was posiada tego laptopa i ma również takie same problemy z nim?
      Czy istnieje jakiś sposób rozwiążania tego problemu czy tylko wymiana komputera?
      Czy istnieje możliwość żadania zwrotu pieniędzy za komputer z powodu ze serwis nie jest w stanie poradzić sobie z problem?

Dziękuje z góry za pomoc.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        Master_one last edited by

Nie słuchaj tego co mówią konsultanci della. Obudowa parzy w ręce? Komputer jest gorąco? Wciąż sie zawiesza? Dzwoń do della albo jeszcze lepiej pisz i nie daj sie zbyć argumentuj że zgłaszasz po raz trzeci ten sam problem i wciąż nie został rozwiązany. Jeśli to nie pomoże można spróbować napisać do centrali della i tam opisać dokładnie sytuacje. Póki co jeśli ten lapek jest polskj gnieć ich o kontakt z samą górą i niech problem rozwiążą albo wymienią kompa. Nie słyszałem o jakiejś typowej przypadłości tego modelu więc to raczej kwestia kobkretnego egzemplarza i jego problemów.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • 1 / 1
        • First post
          Last post