Navigation

Forum NHL.pl

• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Unread
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

Gaming Erazer Laptop (Workstation) i7, Quadro 4100m 4gb ddr5 na PC

Sprzedam / Kupię
    5
    17
    871
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      mkmiko last edited by

Zamienię na Gaming PC. Oferta ważna tylko do 13 sierpnia potem wracam z nim do Niemiec 😛
      Jeśli interesuje kogoś zakup proszę o ofertę!

Laptop miał Tuning przed dwoma miesiącami !

foto https://zapodaj.net/00f6766c73fc5.jpg.html
      MSi GT70 aktualny Bios
      Aktualny Msi EC
      Nowy dysk twardy 500gb.
      Nowy (Heatsink). Grafikkarten mit NVIDIA Kepler Architektur.
      nowy orginalny msi zasilacz 180w 9.5v
      Proffesional Nvidia QUADRO 4100m 4gb ddr5 z msi vbios!

https://www.amazon.com/Nvidia-Quadro-K4100M...a+Quadro+K4100M

Info dla Gamer
      z oc vbios http://www.3dmark.com/3dm11/10313584

http://forum.notebookreview.com/threads/nv...ios-mod.784164/

Prozessor: Intel Core i7-3610QM
      Wyświetlacz matowy 43,9 cm 17,3 Widescreen-LED-Backlight-Display 1600 x 900 Pixel - Gaming
      Graffik:Nvidia Quadro 4100m 4gb ddr5
      Pamięć :8 GB DDR3 RAM 1333 MHZ
      500GB HDD
      Wlan
      Podświetlana klawiatura
      zaktualizowany do Win 10

Proszę o poważne oferty. pozdro

barlok123@gmail.com

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • L
        Luqart last edited by

No tak jakoś 3k jest warty.

K 1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • K
          kfazar @Luqart last edited by

↖@Luqart:

No tak jakoś 3k jest warty.

A moim zdaniem nie jest 😛 Bez ssd, matryca HD+. RAM mógłby być 1600MHz
          Nie wspominając linku 3dsmarka który nijak ma się do podanej specyfikacji, pewnie miał pokazać tylko co można uzyskać graficznie 😉

• M
            mkmiko last edited by

QUOTE(kfazar @ 3-08-2016, 15:22) <{POST_SNAPBACK}>
            a takie coś ci chodzi ??
            http://www.ebay.de/itm/New-MSI-WT70-2OL-16...ksAAOSwZ8ZW5BVL

ewentuanie tu jest wiecej
            http://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&am...0m&_sacat=0

• K
              kfazar last edited by

Hahaha ale się ubawiłem 😄
              Jestem bardzo ciekaw ile konkretnie uważasz że jest wart Twój egzemplarz. Podziel się proszę z nami swoimi przemyśleniami w tej materii 😉

• M
                mkmiko last edited by

to ja się Ciebie pytałem o jakiego laptopa Ci chodzi 😉

Proszę czytać ze zrozumieniem... Po pierwsze pisze, ze jest bios Msi oryginalny nie OC. Nawet nie pamiętam ile dokładnie w 3D ponad 5k przy temp max 65 C obciążenie.
                Po dwa, może jest wart 3k może nie, ale nie ja oferty składam tylko wy mi ..... Nie podałem ceny za ile go sprzedam, bo zależy mi na wymianie bardziej. Ostatnia ofertę miałem przed wyjazdem do PL była w granicach 700 euro.....( 680 i zaraz będę pod drzwiami jak to się targują szwaby) . Nie pali mi się, a nie chciałem jechać do PL bez sprzętu....

a nie ściemniam 🙂 lapek jest na niemieckiej stronie na wymiane 🙂
                https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige...338043-273-4309

K 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • L
                  Luqart last edited by

Było sprzedawać, bo 700 euro to duzo jak za tego erazera. Za msi to jeszcze jako tako, ale z ekranem fhd, bo 900p to padaka.
                  Ja planuje mojego erazera z fhd i7 8tb 1tb 680m za 2500 sprzedac i to pewnie trochę polezakuje.

• E
                    Erazer last edited by

Widziałem kiedyś takiego Erazera na allegro, tylko tam był procesor czwartej generacji, a reszta by się zgadzała i poszedł bodajże za 2300 złotych - coś takiego, to z pół roku temu było.
                    Jak na moje oko, to maksymalnie 2000 złotych jest warty. Może się oczywiście trafić kupiec, który doceni profesjonalną kartę i da więcej, nie przeczę.

• M
                      mkmiko last edited by

↖@Luqart:

Było sprzedawać, bo 700 euro to duzo jak za tego erazera. Za msi to jeszcze jako tako, ale z ekranem fhd, bo 900p to padaka.
                      Ja planuje mojego erazera z fhd i7 8tb 1tb 680m za 2500 sprzedac i to pewnie trochę polezakuje.

Warto sprzedać na części. Na ebay za gtx 680 ładnie dają same Heatsinki są po 50-70 euro 🙂 sam bym tak sprzedał, ale nie mam zamiaru bez kompa zostać na dłużej 🙂

↖@Erazer:

Widziałem kiedyś takiego Erazera na allegro, tylko tam był procesor czwartej generacji, a reszta by się zgadzała i poszedł bodajże za 2300 złotych - coś takiego, to z pół roku temu było.
                      Jak na moje oko, to maksymalnie 2000 złotych jest warty. Może się oczywiście trafić kupiec, który doceni profesjonalną kartę i da więcej, nie przeczę.

Możliwe nie neguje 🙂

aktualnie podobne są ,tyle że bez k graficznych, fhd i 2 gen procek

http://allegro.pl/laptop-erazer-x7817-i7-3...6351212212.html
                      http://allegro.pl/laptop-medion-erazer-i7-...6366868973.html

• E
                        Erazer last edited by

Te komputery wiszą już od dłuższego czasu, nikt tego nie chce.
                        kupujemy.to sprzedaje bardzo mocno kombinowane sprzęty, składaki i balansują na granicy oszustwa z tymi swoimi aukcjami.

• M
                          mkmiko last edited by

↖@Erazer:

Te komputery wiszą już od dłuższego czasu, nikt tego nie chce.
                          kupujemy.to sprzedaje bardzo mocno kombinowane sprzęty, składaki i balansują na granicy oszustwa z tymi swoimi aukcjami.

może ktoś łyknie :)ale uważam , że Polakom daleko do tego...... swego czasu można ładnie było zarobic na gtx 765 w PL za 400 zl a na zachodzie po 199 euro

• M
                            Mullrof Zasłużony last edited by

szczerze to też bym raczej gdzieś koło 2000zł szacował.
                            już sama reklama linkiem na procu z haswellem jest niepoważna. a autor prosił o poważne oferty...

wszystko w tym laptopie jest takie... sam nie wiem jak to określić. takie "ledwo". a jak jeszcze sobie uzmysłowimy, że to medion to już w ogóle nie ma o czym mówić.

• L
                              Luqart last edited by

Ale k4100m to mocna karta.
                              Po oc wyraźnie mocniejsza niz 960m oc.

Imho trzeba odjąć 300 pln za matryce (fhd stoi tyle).
                              Jak dla mnie 250m to spoko cena.

• E
                                Erazer last edited by

Medion jest dobry i tani, tani i dobry bo tani.
                                Karta fakt, całkiem niezła po OC, ale takową także można było w swoim czasie kupić bardzo tanio - kwota rzędu nawet 400 złotych.
                                Matryca do bani, fakt.

• M
                                  mkmiko last edited by

↖@Luqart:

Ale k4100m to mocna karta.
                                  Po oc wyraźnie mocniejsza niz 960m oc.

Imho trzeba odjąć 300 pln za matryce (fhd stoi tyle).
                                  Jak dla mnie 250m to spoko cena.

coś w tym jest 🙂
                                  http://www.futuremark.com/hardware/gpu/NVI...o+K4100M/review

• K
                                    kfazar @mkmiko last edited by

↖@mkmiko:

to ja się Ciebie pytałem o jakiego laptopa Ci chodzi 😉

A to w tym ogłoszeniu jest mowa o większej ilości niż 1?

↖@mkmiko:

Proszę czytać ze zrozumieniem... Po pierwsze pisze, ze jest bios Msi oryginalny nie OC. Nawet nie pamiętam ile dokładnie w 3D ponad 5k przy temp max 65 C obciążenie.

No cóż aby człowiek był w stanie poznać zamysły autora tekstu miło by było aby był zrozumiale napisany, a tak nie jest.
                                    Jak wrzucasz linki do jakichś testów miło by było zaznaczyć że to nie jest test Twojego laptopa.

↖@mkmiko:

Po dwa, może jest wart 3k może nie, ale nie ja oferty składam tylko wy mi ..... Nie podałem ceny za ile go sprzedam, bo zależy mi na wymianie bardziej. Ostatnia ofertę miałem przed wyjazdem do PL była w granicach 700 euro.....( 680 i zaraz będę pod drzwiami jak to się targują szwaby) . Nie pali mi się, a nie chciałem jechać do PL bez sprzętu....

a nie ściemniam 🙂 lapek jest na niemieckiej stronie na wymiane 🙂
                                    https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige...338043-273-4309

Jak miałeś ofertę za 700€ to trzeba było sprzedawać i sobie za tą kasę zacząć składać albo całego złożyć desktopa. Ten laptop po prostu tyle nie jest wart obiektywnie patrząc i jak widzisz to nie jest tylko moje zdanie. To że ktoś byłby w stanie tyle za niego zapłacić to tylko świadczyło by o jego niewiedzy w tej materii. Na takim forum jak to nie licz na naiwniaków, a regulamin forum/działu u nas pozwala na w miarę luźne komentowanie ofert.
                                    Rozumiem też że Ty chciałbyś się wymienić, mój pierwszy post był odpowiedzią na wypowiedź Luqarta. A to że dalej się dyskusja potoczyła jak potoczyła to tylko dla tego że zacząłeś wklejać jakieś śmieszne linki 😉

Jeszcze co do linkowania różnych aukcji z zagranicznych portali jak amazon/ebay. Czy zdajesz sobie sprawę ile takie "kwiatki" leżakują na tych aukcjach - to apropo tej stacji roboczej na kadłubku ms1763? Tu jest Polska, tutaj większość klientów liczy się z każdym groszem i nie szasta kasą bo ma takie widzimisię. Na tzw "zachodzie" jeszcze znajdą się lekko mówiąc nieogarnięci, nie szukaj takich na tym forum 😛
                                    Zresztą jeszcze wracając do samych ogłoszeń z ebay.de i nie tylko. Miarodajnym wyznacznikiem ile tam klient jest w stanie zapłacić za sprzęt są aukcje bądź ogłoszenia na najlepszą ofertę (nie są publiczne więc tylko jak się wygra ma się taką wiedzę :P). Jak przeanalizujecie sobie takie ogłoszenia wyjdzie że te "kwiatki" są dużo przewartościowane. Chociażby taki radek 8970m/m290x często nie przekraczał 170-200€, swego czasu dużo tego przeglądałem. To samo używane laptopy tzw. gamingowe nie osiągały zawrotnych cen, można się było czasem pokusić na takiego bo cena była porównywalna bądź nawet niższa niż w Polsce. Kto śledzi ten wie, niestety linków żadnych nie będę wklejał bo już dawno tam nie zaglądałem i świeżych ofert nie znaju.

• M
                                      mkmiko last edited by

Ogólnie dziękuję wszystkim zainteresowanym i wygadanym 🙂

Przejdźmy do sedna, dlaczego chce go w PL wymienić. Tak w porównaniu z kolegami z zachodu, Polacy sobie składają sami skrzynki i taki box używany za 2500 zł to nie to samo co niemiecki zestaw z Saturna z jakimś śmiesznym Fx 6100 i do tego gtx 950 i tekst bo on kosztował 1200 euro. Większość tam kupuje gotowce, a ocena sprzętu wygląda na podstawie taktowania albo pytania ile klatek ma Wiedźmin 3

a właśnie mam tu jakiś zestaw od szwabka z Wodnym chłodzeniem ktoś może wyceni, akurat w tym jest tu wielu specjalistów 🙂

https://zapodaj.net/8f74647f507ed.jpg.html

https://zapodaj.net/6a2b4debb8797.jpg.html

co on mi tam jeszcze napisał :
                                      1000w zasilacz
                                      ssd 128 albo 256 ale nie wiem dokładnie
                                      1tb dysk
                                      skrzynka 6 wiatraków 🙂
                                      myszka , klawiatura, monitor czyli komplet

• 1 / 1
                                      • First post
                                        Last post