Zasilanie EXP GDC Beast 7.0
-
Witam, po roku czasu odkopałem ten adapter z racji tego, że dotarła dotarła do mnie karta GTX 1070, która docelowo wyląduje w komputerze stacjonarnym. Postanowiłem, że skoro mam już adapter i program setup 1.30 (miałem zabierać się za egpu rok temu) to poeksperymentuję trochę z tym wynalazkiem. Wczoraj wieczorem próbowałem podłączyć zasilacz od starego laptopa pod adapter, jednak dioda na adapterze mignęła na chwilkę a potem zgasła. Adapter nie reagował na późniejsze próby podłączenia wtyczki, spróbowałem ponownie dziś rano i znowu za pierwszym razem mignęła dioda a przy kolejnych próbach zero reakcji, nie wiem czy spaliłem ten adapter, bo jak później przeczytałem powinien być zasilany 12 V a mój zasilacz ma 19 V. Jak oceniacie czy jest jeszcze sens kupowania zasilacza 12 V czy już po ptakach i adapter do kosza? Nie chciałbym też uszkodzić tak drogiej karty i nie wiem czy coś może się stać gdy podłączę ją pod ten adapter przy zasilaniu 19V?
-
no jakies zabezpieczenie moglo pojsc - no chyba ze oni to robia mocno po kosztach i cos poszło mocniej
trzeba by podpiac bez karty cos z 12v
-
Czy 12 V z molexa z zasilacza komputerowego się nada? Kupiłbym męską złączkę molexa i przylutował tam wtyczkę zasilacza od laptopa. Ma prawo to działać czy wymyślam jakieś bzdury? Nie ukrywam że nie chciałbym wydawać pieniędzy na zasilacz, bo to i tak tymczasowe rozwiązanie zanim mi doślą wszystkie podzespoły do pc.
-
oczywiscie ze sie nada
-
Okazało się, że zasilacz od routera ma 12 V i nawet wtyczka pasuje, jednak po podłączeniu dioda się nie pali. Pytanko do posiadaczy tego adaptera: Czy u was po podłączeniu zasilania dioda się świeci?
-
A masz podłączony ten adapter do lapka?
-
Nie, tylko do zasilacza próbowałem bez łączenia z lapkiem.
-
Nie jestem pewien, ale ktoś pisał chyba, że EXP GDC nie zamyka obwodu jak nie jest podłączony do lapka.
edit. Na szybko > http://www.nhl.pl/index.php?s=&showtop...st&p=944866
-
W takim razie spróbuję podłączyć jutro adapter do lapka i zobaczę co się stanie.
-
Sorry za wiadomości pod sobą, ale nie mogę edytować. Faktycznie po podłączeniu do laptopa dioda się zapaliła, więc urządzenie chyba działa. Z kartą graficzną przetestuję dopiero w poniedziałek albo wtorek, zależy kiedy przyjedzie kurier z zasilaczem. Dzięki za pomoc sam bym na to w życiu nie wpadł.