Navigation

Forum NHL.pl

• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Unread
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

Power Bank do GL552VW

Części i akcesoria
    1
    1
    1271
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • darthbercik
      darthbercik last edited by

Jak w temacie poszukuję jakiejś opcji w postaci "power bank-a" bądź przy tym zapotrzebowaniu na moc "Akumulatora" do gl552vw.
      Niby jest trochę tego sprzętu dostępnego, jednakże ;

a. natężenie prądu jest za duże
      b. coś jest nie dostępne
      c. za słabo staram się coś znaleźć?

Power "Brick" który zasila Asuska outputuje moc o natężeniu ~ 6.32A co np. taką kostkę uśmierca, gdyż zabezpieczenia z automatu zamkną moc wyjściową po przekroczeniu 5A.
      Z fizyki specem może nie jestem, laptopa też fizycznie do poniedziałku nie mam - ale czy aby przypadkiem owe dane które są podane przez Asusa na zasilaczu, nie są danymi maksymalnymi które będą osiągalne tylko, i wyłacznie podczas max obciążenia? Czyli teoretycznie nie mógłbym może wykorzystywać mocą lapka w 100% na w.w power banku, jednakże zmniejszając wydajność powiedzmy o połowę będę miał jednak możliwość naładowania baterii bezproblemowo?

Z drugiej strony znalazłem istny Akumulator samochodowy, któremu udało się przyciągnąć mój wzrok swoją wydajnością - powyżej 440wh w kostce wielkości gamecube-a, kto by pomyślał 😮

Jednakże znowu rzeczywistość daje o sobie znać;

a. Nie da rady ściągnąć tego z ameryki, gdyż prawo zabrania przewożenia samolotem baterii litowo jonowych z pojemnością łączną powyżej 100tys. mAh
      b. Jest dostępny tylko w ameryce, oraz jest przeznaczony tylko i wyłacznie na tamten market (110v przy zwyklym gniazdku, co sugeruje iż większość europejskiego sprzętu nie będzie działać)
      c. Całkiem oporowe koszta - 500$ jest już całkiem pokaźną sumką, jak za coś co będzie używane dość systematycznie, jednakże nie aż tak często.

Znajdzie się ktoś bardziej obeznany w temacie co to byłby w stanie jakiś pomysł podrzucić? Ważne, aby chociaż raz udało się baterię naładować.

P.S.Co do pomysłu "Kup kilka dodatkowych baterii, i problem z głowy" - Tak będę nosił w plecaku/torbie laptopa, i zapas 10 baterii - przy okazji modląc się o to żeby nie pogubić ich :')

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • 1 / 1
      • First post
        Last post