Navigation

Forum NHL.pl

• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Unread
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

LG G5 vs. Oneplus 3

Smartfony i telefony
    7
    20
    2263
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      mufferer18 last edited by

Witam, wiem, że forum ogólnie notebookowe, ale jest dział, więc może podrąże tutaj temat. Jako, że chcę sobie wymienić telefon do 1700 zł (Plus kosztuje 1799, ale możliwe, że kupię za euro, więc będzie 1700), chciałem się spytać, który fon lepszy.
      Chcę głównie, aby był płynny, miał w miarę dobry aparat, no i multitasking.
      Lepiej w szybkości, a szczególności multitaksingu wypada Oneplus 3 (ze względu na 6gb ram), ale LG G5, aż tak daleko też nie jest.
      Nie zależy mi na gw, w OP3 i tak nie ma takiej realnej (słyszałem, że dosyć trudno realizować ją), a G5 bym kupował gdzieś w Europie lub z allegro za 1700.
      Aparat lepszy ma G5, z tego co widziałem. Ekran wolałbym jednak Super amoleda z OP3, i jestem zakręcony już, którego brać.
      Niby OP3 lepszy, ale G5 bardziej znajomy, i przez to, lepiej mi się kojarzy.
      Lubię to, że OP3 ma praktycznie AOSP, czysty android jest super, wiem, że nie będzie mulił, tak jak nakładki po czasie (bo sam mam na Note 3 i jest o wiele lepiej po kilku msc niż na stock). Chciałem, aby tel. miał slot microsd... Trochę słabo, że go nie ma w OP3, w G5 jest...
      Aha i jeszcze co do baterii, chciałbym by nie była gorsza niż w Note 3 (5-7h SOT).

S7 jest za drogi, chociaż jest bardzo fajny.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • E
        e21 last edited by

Osobiście brałbym G5 jeśli masz taką możliwość. Co prawda nie ma AMOLED-a ale jakość jego wyświetlacza jest genialna. Aparat jeden z najlepszych na rynku. Z baterią może być średniawo bo chyba oba mają SOT-a w okolicach 4,5-5h ale lepiej aby tu wypowiedział się ktoś obeznany. Na minus LG G5 muszę od razu zaznaczyć, że jak go oglądałem to między ekranem, a odłączaną częścią od modułu jest mała, maleńka szparka ale nie wiem czy z czasem tam nie będzie dostawać się woda. Moim zdaniem G5 w każdym aspekcie bije na głowę OP3. Pamiętaj, że ten AMOLED to jest jakiś najlepszy z możliwych montowany u tego chińczyka. Polecam Ci jeszcze obejrzeć sobie jakieś wideorecenzje na YouTube. Sporo wyjaśniają, a jak masz szczęście to nawet recenzent odpowie Ci w komentarzach na zadane pytanie. No i byłbym zapomniał o jeszcze jednej sprawie. Do G5 możesz dokupić dodatkową baterię i w razie konieczności szybko zastąpić ogniwo miast ładować go za pomocą powerbanku lub tradycyjnie z gniazdka. Co istotne weź pod uwagę, że LG ma zdecydowanie lepszą politykę aktualizowania swojego sprzętu aniżeli OnePlus. Mam nadzieję, że trochę Ci pomogłem 😉

• M

Wiem, że G5, jest ogólnie lepszy, i ma wymiennę baterie/microsd, ale ciągnie mnie do OP3, bo 6gb ram i amoled mnie przekonuje. Gdyby kosztował te 300 zl mniej (w normalnej sprzedazy kosztuje duzo mniej, ale G5 mozna miec za 1700 z alle), to bym go brał.
          Jest jeszcze jeden fajny telefon - MOTO X FORCE, snap 810, ale jest wytrzymały na wszystko co by się przydało, bo kilka razy juz bym upuścił telefon, a OP3, jak i szczegolnie G5 wydają się bardzo delikatne. Kosztuje troche wiecej, ale chyba bym dolozyl.

• E
            e21 last edited by

Niby OP3 ma te 6GB ale coś były problemy z jego obsługą. Jeżeli chodzi o wytrzymałość to G5 jest z metalu, a OP3 chyba ze szkła... X Force to faktycznie jest niesamowicie wytrzymały 😃 Sporo widziałem jego testów i smartfon naprawdę nie do zniszczenia 😄 Jeśli nie czytałeś to zobacz sobie wątki o OP3 i G5 na naszym forum:

http://www.nhl.pl/index.php?showtopic=90198&st=0
            http://www.nhl.pl/index.php?showtopic=89563

• J
              Jeffero last edited by

OP3 ze szkła? 😄 Chyba ekran.

Nie polecam Ci żadnego z tych urządzeń, bo zależy Ci na baterii, a w tych obu modelach jest ona wyraźnie gorsza niż w Note 3.
              Mógłbyś zapolować na S7 na olx do 1800zł. Ciężko znaleźć uczciwego sprzedawcę w takiej cenie, ale jak będziesz miał blisko na odbiór osobisty to warto spróbować. Na forum android kilka osób się chwaliło takim zakupem za 1700-1800zl, sam trafiłem na okazję na S7 Edge na allegro, więc jest to możliwe.

• M

Wyraznie gorsza od Note'a 3? Co tam tak pożera? Snap 800 wcale oszczędny nie był, a 820 niby w niższym procesie, i jest sporo chłodniejszy od 810, więc myślałem, że będzie na poziomie 800, pod względem energetycznym? Bo co jeszcze może pożerać baterie? Ekrany są chyba lepsze niż 3 lata temu. Bateria, co prawda mniejsza, ale to tylko 200-400mah.

G5 nie jest z metalu, bo to lakierowany plastik jak widziałem :P.
                OP3 jest podobny do HTC One z tyłu, a ten mi sie bardzo podobał, więc ok, przód troche z samsunga.
                Jak już mam taką kase wydać, to też nie chce by przy upadku się rozleciał w mak. Dlatego też myślałem o tym X Force (chociaz design ma taki sobie). Ideał to byłby X Force z metalu/alu i snapem 820/4-6gb ram. Taki X Force 2.

• Sparc
                  Sparc Zasłużony last edited by

W sumie to w USA już jest Moto Z Force.
                  Niestety do nas chyba nie trafi.

O jakich to problemach z gwarancją OP3 słyszałeś?
                  Zapewne chodzi o jakieś sprowadzane z Chin, bo te z oficjalnego sklepu mają polską gwarancję realizowaną przez Regeneresis.

Ale podobnie problemy będziesz miał, jeśli kupisz jakieś brandowane LG z zagranicy.

• E
                    e21 last edited by

Co do OP3 nie byłem pewien więc stąd to chyba 😉
                    G5 nie jest z plastiku. Wiele osób tak myślało ale to jest lakierowany metal. Poczytaj sobie 😉 Z plastiku zrobili tylko tą część, na której osadzona jest bateria i tu spory zgrzyt względem metalowej obudowy.
                    Jeżeli Ci bardzo zależy na trzymaniu baterii to może warto popatrzeć na Huawei Mate 8? Ma baterię 4000mAh i całkiem niezłe jej gospodarowanie ale sam telefon to spory klocek. Wszystko też rozchodzi się ile jesteś w stanie wydać na smartfona bo co z tego, że ktoś Ci podrzuci ciekawą alternatywę jeśli okaże się, że jest ponad Twój budżet.

• M

No nie wiem jak proponuje telefony po 1700-2000 to nie wiem, co wiecej mozna wydac na telefon? S7 i tak zaraz bedzie po tyle a jabka nie biore pod uwage. Zreszta zostawil bym nawet note'a tyle, ze juz jest troche nudny...
                      Chociaz na CM13 fajnie dziala, szybciutko, a ramu starcza na 20appsów w tle. Dlatego jak juz chciałem to podwojenie ramu, bo lubię jak mi nie wywala appek. Więc idealny telefon to OP3 (stock system, 6gb ram, metal unibody) + X Force (wytrzymałosc, aparat) + G5 (wymiennosc baterii, microsd, ale to tez ma chyba force). Wiec czekam na Zeta, moze bedzie, wszystko ma oprocz ramu.

• Sparc

Tylko we pod uwagę że Moto Z Force jeśli się pojawi na naszym rynku to będzie kosztowało ze 4 tys. zł
                        Zwykłe Moto Z około 3 tys. zł.
                        Moto Z Play zapewne z 2 tys. zł.

Więc w grę wchodziłby tylko ten ostatni.

• M

Kupuje na allegro, więc będą po 2-2,5 tyś. Mam gdzieś gwarancje, a nawet jeśli się zepsuje, to mam rękojmie u sprzedawcy i będę się z nim bataliować.
                          Więc spokojnie nie kupuje z oficjalnego dystrybucji, bo byłbym zrujnowany

• Sparc

Rękojmię jeśli kupisz od firmy i będzie nadal istniała w momencie reklamacji .

• M

Przy masie upadłościowej, firma nadal ma swoje zobowiązania, i można ją zmusić do ich egzekwowania.

• A
                                Alex-C last edited by

↖@Sparc:

O jakich to problemach z gwarancją OP3 słyszałeś?
                                Zapewne chodzi o jakieś sprowadzane z Chin, bo te z oficjalnego sklepu mają polską gwarancję realizowaną przez Regeneresis.

Właśnie o ten regenersis rozchodzi się, to krótko mówiąc jeden z najgorszych serwisów, dlatego ludzie są negatywnie nastawieni.

• Sparc

Tyle że Regeneresis serwisuje też telefony HTC, Huawei, Lenovo, Motorola, Microsoft, Samsung, Wiko, ZTE.

• A
                                    adiii3 last edited by

Regenersis to masówka i padło jeśli chodzi o serwis czegokolwiek, to że serwisują tyle marek to niestety jakieś nieporozumienie.

• M

Dobra na przeczekanie kupiłem MX4, a później zobaczę...

• Sparc

Ten OP3 ma pełno niedoróbek w aktualizacjach.

L 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                        • L
                                          Lhunbleidd @Sparc last edited by

↖@Sparc:

Ten OP3 ma pełno niedoróbek w aktualizacjach.
                                          Które w końcu ogarną, bez przesady. A G5 dalej będzie wyglądał jak multipla... 😉

• Sparc

OP3 też niezbyt ładny, raczej nudny.

• 1 / 1
                                            • First post
                                              Last post