Zakup laptopa do 2500zł
-
Witam serdecznie. Poszukuję laptopa za kwotę 2500zł. Chciałbym w tej cenie kupić najlepszy możliwie sprzęt (15 cali). Widziałem regulaminowy schemat wstawiania wymagań dotyczących sprzetu, ale wymagania w tym wypadku są dyktowane przez zastosowanie : amatorska obróbka zdjęć (Photoshop), amatorska obróbka video z kamery sportowej (Vegas Home Studio) oraz trochę inżynierskich projektów w programie AutoCad + oczywiście surfowanie po internecie, oglądanie filmów itp.
Zadzwoniłem do kolegi z zapytaniem który laptop wybrać :
ASUS X555LJ-XO358H W8.1czy
Lenovo Z51-70 i5-5200U 8GB
Kolega stwierdził, że oba są dość słabe i może przy niewielkiej dopłacie ktoś na tym forum poleci mi coś sensowniejszego. Posiadany budżet to 2500zł, ale jeżeli za dopłatą 200zł miałbym mieć coś naprawdę lepszego, optymalniejszego to mógłbym się pokusić o dopłatę. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie
Ps. Nie chodzi o to żeby kupić jakąś mega dobrą szybką i wspaniałą maszynę tylko po prostu żeby dobrze wydać kasę, a nie w ciemno zapłacić 2500zł za coś co mógłbym mieć za 2000zł w innej firmie ( a te oznaczenia wszelakie przy procesorach i kartach graficznych są mi obce)
-
Z systemem - Asus PU551JA
Bez systemu - MSI CX61